Jimmy Madionaya öppnar Huskvarnas första barbershop i Go Bananas gamla lokaler. Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking

Han öppnar Huskvarnas första barbershop

I Go Bananas gamla lokaler på Rosenborgsgatan slog nyligen Huskvarnas första barbershop upp portarna. Bakom satsningen står den mångårigt erfarne barberaren Jimmy Madionaya.

– Huskvarna behövde något nytt och det är roligt att få bidra med det, säger han.

 

Jimmy Madionaya, 39 år, har arbetat inom barberarbranschen i över 20 år, men var endast 13 år när han introducerades för rakknivarna. Han berättar att han kommer från en familj där yrket ligger i blodet och han har släktingar som jobbar inom branschen på flera håll i landet.

– Min morbror är barberare och som barn brukade jag titta på när han rakade folk med knivar. När jag blev äldre visade han mig hur man gjorde, berättar Madionaya.

När det blev dags för gymnasieval var det ingen tvekan om att det var frisörlinjen som gällde. I klassen var han en av få killar.

Efter utbildningen flyttade Madionaya till Stockholm där han började arbeta på en barbershop på Södermalm. Därefter blev det några år i Nässjö där han arbetade på sin brors salong.

När Go Bananas gamla lokaler i Huskvarna blev lediga såg Madionaya sin chans att öppna en egen barbershop, och den 1 december invigdes den nya salongen. Lokalen, som är på cirka 100 kvadratmeter, är inredd med rustika och murriga möbler såsom skinnsoffor och trädetaljer. I övrigt är lokalen ljus med stora skyltfönster mot Rosenborgsgatan.

– Jag satsar på ett drop in-system där vi erbjuder herrklippning och barbershop vilket är ett helt nytt koncept i Huskvarna, säger han och fortsätter:

– Det är väldigt inne med skägg nu. Många män är mycket mer noga med sitt utseende nu för tiden. Det är stor skillnad från när jag startade i branschen.

Jimmy Madionaya har i dagsläget en anställd, men inom ett år hoppas han kunna anställa fler.

– I dag har jag tre stolar här, men det finns plats för det dubbla, säger han.

Salongen riktar sig till män i alla åldrar och ägaren är noga med att påpeka att de är lika mycket en frisörsalong som en barbershop.

– Många tror att vi bara trimmar skägg här, men det stämmer inte. Vi klipper lika mycket hår, förklarar han och tillägger:

– Det är väldigt roligt att jobba i Huskvarna. Människorna här är lätta och trevliga att arbeta med. Det bästa med mitt yrke är mötet med alla kunder.

Salongen har öppet måndag till fredag klockan 9–19 och lördagar klockan 10–15.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load