Patrik Snygg och Jon Espeset är årets företagare i Jönköpings kommun 2018. Foto: Mattias Landström

Här är årets företagare i Jönköping

På torsdagen utsågs Jon Espeset och Patrik Snygg till årets företagare i Jönköpings kommun 2018. Ett pris som delas ut av företagarorganisationen Företagarna.

– En viktig del i det är att de hela tiden har förnyat sig själva och startat nya koncept för att locka nya målgrupper. De ser till att saker och ting händer i stan, säger Drazen Crnoja, som är ordförande för Företagarna Jönköping till JKPG News.

Krögarduon överraskades med beskedet i samband med matchen mellan HV71 och Skellefteå i Kinnarps arena på torsdagen. Tillsammans driver de bolaget Svarteskär Jönköping AB, som står bakom Harrys, Sliver och Red.

– De har en aktad och respekterad verksamhet i Jönköpings närings- och nöjesliv. Det är två olika personlighetstyper som driver varandra framåt. Den ena står på scen och den andra står bakom scen kan man säga, säger Crnoja.

Jon Espeset och Patrik Snygg har valts ut bland ett 30-tal nominerade till årets pris.

– Vi tittar bland annat på lönsamhet, vad de har gjort för Jönköping och hur de engagerar sig i samhället i övrigt också. Men även hur företaget går, med omsättning och tillväxt. En viktig del i det är att de hela tiden har förnyat sig själva och startat nya koncept för att locka nya målgrupper. De ser till att saker och ting händer i stan, säger Crnoja.

Vid sidan av arbetet med verksamheten i Jönköping har företagarduon även engagerat sig i välgörenhet, via initiativ som Tappra barn. Det här har också ingått i bedömningen när de utsetts till årets företagare.

– Det är inte det viktigaste kriteriet, men det är självklart ett plus i kanten. Det vi tittar på är hur de är som företagare. Under de snart 30 år de har arbetat ihop har de gjort det väldigt bra helt enkelt.

Vad är svårast med att utse årets företagare?

– Svårigheten är att avgöra vad som ska väga tyngst. Är det att man har ökat mest i omsättning, att man har bäst vinstmarginal eller är det att man har gjort mest för Jönköpings stad? Det är en avvägning som måste diskuteras, säger Crnoja.

Espeset och Snygg går nu vidare och tävlar om utmärkelsen som årets företagare i hela länet. Vinnaren där deltar slutligen i den rikstäckande tävlingen, som avgörs i Stockholm.

Makalös succé för Harrys nya krogshow

Han har slitit hårt för att nå ända hit – Jon Espeset fyller 50 år

Årets företagare i Jönköpings kommun 2018

Juryns motivering

Priset till Årets företagare går till två oerhört drivna personer och entreprenörer, som kompletterar och lockar fram det bästa hos varandra. Den stora framgångsfaktorn är att rollerna är så tydliga dem emellan. En person i duon har genom sin energi och kreativitet axlat rollen, som företagets ansikte utåt. Den andre kompletterar genom att ha fokus på företagets uthållighet och långsiktiga tillväxt. Med ett starkt engagemang har de gemensamt successivt lyft företagets position och varumärke på den marknad de verkar. De är inte rädda för att tydligt och offentligt ta ställning även i kontroversiella samhällsfrågor.

Företaget har i dag en aktad och respekterad verksamhet i Jönköpings nöjesliv. I trettio år har de förnyat företagets koncept. De har därigenom kunnat behålla och utöka sin målgrupp, som idag attraherar flera generationer. Genom att aktivt verka i välgörenhetsorganisationer har de gjort skillnad för Tappra Barn inom närområdet till Sydafrikas Kåkstäder via Harrys Foundation. Vi gratulerar Jon Espeset och Patrik Snygg, Harrys Jönköping (Svarteskär Jönköping AB), till utmärkelsen Årets Företagare 2018 i Jönköpings kommun.

-----

No more pages to load