Foto: Mattias Landström / Anna Zvereva via Flickr Foto: Anna Zvereva via Flickr

Här är flygbolaget som stoppas från Jönköping Airport

Från och med november får flygbolaget Nextjet, som bland annat trafikerar Jönköping Airport, sin flyglicens indragen. Men biljetterna säljs som om ingenting har hänt.

Konsumentverket är mycket kritiskt till det hela och har krävt en förklaring och bättring från lågprisbolaget.

– I vårt brev till Nextjet skrev vi att vi ville att man skulle informera kunderna om att man saknar licens från 17 november. Svaret vi fick var att man kunde informera kunderna om att eventuellt kommer en annan operatör att utföra flygningarna efter det datumet. Men det är inte riktigt samma sak, säger Maja Lindstrand, jurist på Konsumentverket, till Piteå-Tidningen.

Konsumentombudsmannen, KO, har valt att stämma Nextjet.

”Någon information om att bolaget då inte längre får lov att genomföra några flygningar lämnas inte på ett tydligt sätt. Det menar KO som nu vill få ett snabbt domstolsbeslut som tvingar Nextjet att tydligt och klart informera om detta på bolagets webbplats”, skriver KO i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till den indragna flyglicensen är bolagets dåliga ekonomi. Enligt Piteå-Tidningen är Transportstyrelsen tveksamma till om företaget har vad som krävs för att uppfylla sina åtaganden.

Enligt uppgifter till Aftonbladet jobbar Nextjet nu för att återfå sin flyglicens.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load