Spectria Invest är en ny ny investeringsfond som ska ska investera i regionens tillväxtföretag. Från vänster: Dick Darelid, Smålandskapital; Edon Idrizi, Science Park; Dan Friberg, Jönköping Business Development; Agneta Marell, Jönköping University; Marcus Ivarsson, Emtio Invest; Gustav Österström, Science Park; Ditar Isai, WilRon Ventures; Jesper Rundbäck, Länsförsäkringar Jönköping. Foto: Pressbild

Miljonsatsar på Jönköpings startup-värld

Ett nytt kluster av tunga investerare har gått samman och startat en ny investeringsfond som ska stötta tillväxtföretag i regionen.  I potten ligger 80 miljoner kronor.

Spectria Invest. Det är namnet på den nya investeringsfond som har startat i Jönköping. Bakom satsningen står Science Park som tillsammans med Emtio Invest, WilRon Ventures och Jönköping Business Development, kommer driva det operativa arbetet med att identifiera, utvärdera, investera i och framförallt utveckla de bolag som fonden blir delägare i. Utöver ovanstående aktörer har Länsförsäkringar i Jönköpings län, Jönköping University, Investment AB Chiffonjén och Smålandskapital gått in som investerare i Spectria Invest.

– Tillsammans har vi lång erfarenhet av affärsutveckling, investeringar och transaktioner i tillväxtbolag. Att kunna kombinera innovationssystemet med akademien, institutioner och duktiga entreprenörer bäddar för ett starkt erbjudande till bolag som är inne i en tillväxtfas, säger Gustav Österström VD, för Science Park och Spectria Invest, i ett pressmeddelande.

Enligt Spectria Invest kommer fonden i huvudsak att investera mellan en till tio miljoner kronor i bolag ”som har en starkt ledning och en tydlig tillväxtpotential.”

Som investerare kommer Spectria Invest ta en aktiv roll i bolagens utveckling. Utöver Science Parks involvering, kommer Ditar Isai från WilRon Ventures och Marcus Ivarsson från Emtio Invest vara resurser som bidrar till bolagens strategiska och operativa utveckling.

– WilRon letar kontinuerligt efter investeringar i bolag med goda tillväxtmöjligheter inom växande branscher. Vi ser Spectria Invest som ett utmärkt initiativ för att göra spännande investeringar i regionen, säger Ditar Isai, ordförande i WilRon.

– Att nu vara igång känns oerhört inspirerande. Diskussioner med intressanta bolag har påbörjats och parallellt med det kommer vi arbeta vidare med att ta in ytterligare ett par utvalda investerare till den andra stängningen av fonden, säger Gustav Österström avslutningsvis.

-----

No more pages to load