Helene Berg blir ny vd för Smålands Turism. Foto: Pixabay/Pressbild

Hon ska lyfta Smålandsturismen – ny vd klar

Nu står det klart vem som blir ny vd för Smålands Turism efter Lena Larsson.

Det blir Helene Berg som tar över som ny vd för Smålands Turism efter Lena Larsson. Helene Berg har under tio år varit placerad på Visit Swedens Tysklandskontor som regionchef, med ansvar för marknaderna Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Ryssland, Frankrike, Italien och Spanien. Hon har även arbetat som Destination Manager på TUI och andra researrangörer.

– Småland är ett av Sveriges starkaste varumärken, och jag ser jättemycket fram emot att fortsätta det professionella arbete som sker inom regionen redan idag, säger Helene Berg. Något som kommer att vara i fokus är att fortsätta digitaliseringen av näringen, samt öka investeringarna för att öka tillväxten långsiktigt, säger Helene Berg, i ett pressmeddelande.

– Besöksnäringen i vårt län ökar ständigt och intresset från internationella gäster är stort, säger Kent Ly, ordförande för Smålands Turism, i en kommentar och fortsätter:

– Besöksnäringen är en jobbskapare och en näring att satsa på, och vi vill se en vidareutveckling tillsammans med företagen. Styrelsen ser mycket positivt på rekryteringen av Helene Berg, och vi är säkra på att hon har rätt kvalifikationer för att leda Smålands Turism in i framtiden.

Helene Berg tar över som vd i mitten av maj 2018.

-----

No more pages to load