Den 1 april lämnar Angélica Zenno över Skafferiet till den nya ägaren Nancy Isaak. Foto: Alexandra Locking

Hon tar över populära konditoriet: ”Känns nervöst”

Turerna har varit många, men nu står det klart att Angélica Zenno säljer sitt populära konditori i Barnarp. Och det är redan klart med en köpare.

Sedan Angélica Zenno, tillsammans med vännen Sophie Ekström, öppnade Skafferiet i Barnarp för fem år sedan har konditoriet varit ett populärt tillhåll för många.

De senaste två åren har Angélica Zenno drivit konditoriet på egen hand och, som JKPG News skrivit om tidigare, var det på grund av en  förebyggande canceroperation som hon i höstas tog beslutet att sälja sin verksamhet.

I oktober kom dock en oväntad vändning då ägaren plötsligt annonserade att hon tänkte behålla sitt älskade kafé.

– Jag kände att jag ville ge det en chans till eftersom Skafferiet betyder så mycket för mig, förklarar Zenno.

Men efter ett besök på sjukhuset i Linköping i december, där hon fick mer information om den kommande operationen, insåg hon att det inte skulle vara möjligt att behålla konditoriet – hur mycket hon än ville.

I början av året lade hon därför, återigen, ut Skafferiet till försäljning på Blocket.

– Jag lade ut det för jättelite pengar – 50 000 kronor – eftersom det är så viktigt för mig att det ska få leva vidare. Om jag inte kan driva det själv måste jag få någon annan att göra det. Priset är inte det viktigaste, säger Zenno.

Hon berättar att hon blivit nedringd av intresserade köpare sedan annonsen kom ut.

– Jag har känt mig som en kundtjänst det senaste, säger Zenno och fortsätter:

– Men sedan var det en tjej som hörde av sig som verkade jättebra. I går skrev vi på papperna och nu är allt äntligen klart. Jag tror att hon kommer klara det här galant.

”Kommer inte ändra så mycket”

Det nya ägaren heter Nancy Isaak och kommer från Taberg. Hon har tidigare arbetat som bagare på Ica Maxi och City Gross.

– Det känns nervöst, men samtidigt har det alltid har varit en dröm att öppna ett litet mysigt kafé. Jag kommer inte ändra så mycket, utan själva konceptet kommer få vara kvar så som Angélica vill ha det, säger Isaak.

Den 1 april lämnar Zenno över rodret till den nya ägaren. Vad hon själv ska hitta på framöver får framtiden utvisa.

– Jag kommer verkligen sakna alla mina kunder. Men jag kommer nog sitta här och fika under min sjukskrivning, så jag får träffa alla mina stammisar, säger hon avslutningsvis.

Hyllat café skulle säljas – då kom oväntad vändning

-----

No more pages to load