Preh Sweden öppnar kontor i centrala Jönköping. Foto: JKPG News/Pressbild

Hyllat tyskt bolag öppnar i city

Det tyska bolaget Preh Sweden flyttar in i Nordeas tidigare lokaler vid Hoppets torg i centrala Jönköping.

Den svenska bolaget ePower har specialiserat sig inom utveckling av ombordladdare för konvertering av AC och DC drivlinor för el och hybridfordon. Bolaget var tidigare ett affärsområde inom Kongsberg Automotive i Mullsjö, men sedan januari 2018 är de en del av det tyska bolaget Preh GmbH.

Nu öppnar Preh ett kontor i Nordeahuset vid Hoppets torg.

– Det känns väldigt spännande att få vara med att starta upp ytterligare ett kontor för Preh i Sverige,  men framförallt här i Jönköping, säger Lennart Garpenstedt VD Preh Sweden, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Förutom att bredda kundportföljen är en del av arbetet att skapa en attraktiv arbetsplats för våra anställda samt att  underlätta nyrekrytering.

Fått många utmärkelser
Preh Sweden har genom åren tagit hem många tunga teknikutmärkelser. 2017 blev de ”General Motors supplier of the year” och 2016 mottog de priset som “Daimler Supplier Special Award”.

Bolaget har i dag 20 anställda och förutom det nya Jönköpingskontoret har de även ett utvecklingscenter i Göteborg.

Bakom uthyrningen står Quadrent som på uppdrag av fastighetsägaren Henningson-Gruppen agerat som rådgivare i processen.

– Det är extra kul när nya företag etablerar sig i Jönköping. Vi som företag vill vara med och utveckla Jönköpings näringsliv genom ändamålsenliga lokaler för de företag som väljer att arbeta med oss, säger Rebecca Grennard lokalförmedlare på Quadrent, i en kommentar.

-----

No more pages to load