Ikea återkallar cykeln Sladda. Foto: Pressbilder.

Ikea återkallar cykel efter flera olyckor

IKEA återkallar cykeln Sladda. Orsaken är att drivremmen kan gå av vilket kan orsaka fallrisk. Det skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Det är på uppmaning av Ikeas leverantör av cykeln som inredningsjätten nu går ut på med uppmaningen att lämna tillbaka cykeln till valfritt Ikea-varuhus. Ikea har tagit emot elva rapporter om incidenter, med två lättare personskador.

– Med Sladda ville vi skapa en hållbar, urban transportlösning och vi är stolta över den. Vi vet också att många kunder uppskattar sin SLADDA cykel. Att behöva återkalla cykeln är jättetråkigt men för oss kommer säkerheten för våra kunder alltid i första hand, säger Daniel Jimenez, Business Area Manager, IKEA of Sweden, i ett pressmeddelande.

Får pengarna tillbaka
Kunder som har en Sladda cykel uppmanas att sluta använda den och återlämna den till valfritt Ikea-varuhus för att få tillbaka de pengar man har betalat. Återbetalning fås även för tillbehör som är specifikt designade för Sladda. Alla kunder ombeds att ta med kvitto eller kontoutdrag för köpet.

Sladda cykel har tilldelats designpriset Red Dot Design Award och har sedan säljstarten i augusti 2016 sålts på 26 marknader.

-----

No more pages to load