Zoe Tran och Evelyn Tran är förväntansfulla inför premiäröppningen i slutet av maj. Foto: Alexandra Locking

Internationellt krogkoncept till Jönköping

I slutet av maj öppnar den vietnamesiska restaurangen Eve i China palace gamla lokaler på Västra storgatan. Ett helt nytt koncept för Jönköping ska enligt ägaren få satsningen att sticka ut bland stans asiatiska krogar.

Restaurangutbudet i Jönköping fortsätter att växa. News har tidigare skrivit om en rad nya etableringar i Jönköping, bland annat den asiatiska lyxkrogen Basilika vid Hoppets torg. Nu kan vi berätta att utbudet utökas med ytterligare en asiatisk restaurang, den här gången med ett renodlat vietnamesiskt koncept.

Det är restaurang Eve som öppnar i China palace gamla lokaler på Västra storgatan. Som News skrivit om tidigare är det Evelyn Tran, ägaren till Sushi deli i Huskvarna, som står bakom satsningen. Med på ett hörn finns även dottern Zoe Tran.

Läs mer: Här är nya krogsatsningen på Tändsticksområdet

Läs mer: Tacojättens nya drag – öppnar restaurang i Jönköping

Familjen Tran flyttade från Vietnam till Sverige för nio år sedan och bosatte sig till en början i Anderstorp i Gislaveds kommun. För fyra år sedan gick flyttlasset vidare till Jönköping.

Under sina år i Sverige har Evelyn Tran hunnit skaffa sig stor erfarenheter inom restaurangbranschen och nu är hon redo för nästa stora satsning. Namnet på den nya  restaurangen är en förkortning av hennes eget namn, vilket också betyder afton på engelskan.

Foto: Alexandra Locking

Dottern Zoe berättar att det är familjens egna recept från hemlandet som tillsammans med sushi kommer att hamna på menyn.

Dessutom kommer man satsa på ett helt nytt koncept för Jönköping. Här kommer gästerna nämligen få beställa in nöt, fläsk, kyckling eller räkor för att sedan själva grilla sin mat vid bordet. Idén är hämtad från den koreanska matkulturen.

– Köttet kommer att serveras  med eller utan marinad, och sedan får man själv välja hur man vill ha det stekt, förklarar Zoe Tran.

Till det serveras även ris, sallad och sås i skålar.

 

Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking

Lokalen som är på 350 kvadratmeter är minimalistiskt inredd i naturinspirerande färger och rymmer cirka 110 sittplatser.

– Vi vill skapa en känsla av att man sitter hemma och äter. Vi har inga ambitioner av att vara någon lyxkrog, utan det ska vara genuint, bekvämt och familjärt, säger Zoe Tran.

Hon understryker att personalen har en mycket viktigt del i att skapa den rätta känslan för gästerna.

Nu inväntar ägaren klartecken för serveringstillstånd av alkohol och om allt går enligt planerna kommer restaurangen att öppna under sista veckan av maj.

Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking

Asiatisk lyxkrog öppnar i city – se exklusiva bilderna

-----

No more pages to load