Woodys nya anläggning på Industrigatan 18 på Ljungarum. Foto: Emma Bratt / pressbild

Jättekedja slog precis upp portarna i stans nya handelscentrum

Holgers, som är delägare i Woody bygghandel, öppnar i dag en ny anläggning i Jönköping.

– Verksamheten i Jönköping har ökat kraftigt sedan 2014 då vi omsatte nio miljoner. Vi har i dag dubblat personalstyrkan och räknar med fortsatt stark tillväxt, säger Per Larsson, vd för Holgers, i en kommentar.

JKPG News har tidigare berättat om satsningen på ett nytt centrum för proffshandel på Ljungarums industriområde.  I dag, tisdag 3 april, öppnar den nya anläggningen på Industrigatan.

Holgers, som startade i Borås 1967, är en av regionens större bygghandlare. 2014 startade de sin verksamhet i Jönköping.

Woody tillhör de största bygghandelskedjorna i Sverige och kommer nu genom nyöppningen tillsammans med Holgers att fortsatt öka sin marknadsandel i Jönköping med omnejd.

Den nya anläggningen i Jönköping är på 3 500 kvadratmeter.

– Vår nya bygghandel har utvecklats utifrån miljöhänsyn och erbjuder i dag bland annat en ny butiksdel som kompletteras av en drive-in lösning för våra kunder, säger Per Larsson, i ett pressmeddelande.

Holgers har i samband med nyöppningen i Jönköping även utökat sortimentet med över 1 200 artiklar.

– Samarbetet med Holgers är mycket positivt och nyetableringen i Jönköping är strategiskt viktigt för båda företagen som har planer för tillväxt inom sin bransch, säger Fredrik Johanson, vd för Woody bygghandel.

Woody bygghandel, som har sitt huvudkontor i Helsingborg, planerar för fler etableringar under de närmaste åren. Bygghandelskedjan riktar sig till proffskunder.

-----

No more pages to load