Till hösten kan du studera till civilingenjör i Jönköping. Foto: Mattias Landström/Tekniska Högskolan

Jönköping får ny superutbildning: “Stor glädje”

Till hösten kan du studera till civilingenjör i Jönköping. Det är Tekniska Högskolan som nu lanserar den femåriga utbildningen som stöttas upp av det regionala näringslivet.

I höst startar Tekniska Högskolan sin allra första civilingenjörsutbildning. Även tidigare har ingenjörer kunnat utbilda sig på hög nivå i Jönköping genom att kombinera en kandidat- och en masterexamen, vilket motsvarar civilingenjörsexamen.

– Men civilingenjör är ett mycket starkt varumärke som värderas högt av både studenter och arbetsgivare, och därför tog vi beslutet att ansöka om examensrätt, säger Ingrid Wadskog, VD för Tekniska Högskolan i Jönköping, i ett pressmeddelande.

Enligt JU är det ett 60-tal regionala företag som har stöttat universitetets ansökan.

– Näringslivets engagemang signalerar att vi är starka i vårt genomförande och bidrog till att regeringen gav oss förtroendet, konstaterar Ingrid Wadskog.

Det femåriga civilingenjörsprogrammet utformats för att möta regionens kompetensbehov.

– Studenterna får värdefull internationell erfarenhet redan under studietiden och företagen får möjlighet att knyta till sig medarbetare som redan kan de globala processerna. Vi hoppas att den nya civilingenjörsutbildningen ska vara till stor glädje för regionen och bidra till att ännu fler ingenjörsstudenter söker sig till Jönköping, säger Johan Karltun, programansvarig.

Ansökningen till civilingenjörsprogrammet inom Industriell produktframtagning öppnar den 15 mars och stänger den 15 april. Utbildningen startar den 20 augusti.

-----

No more pages to load