Foto: Courtney Corlew via Unsplash

Jönköpings radiokarta ritas om – här är de nya frekvenserna

Till sommaren upphör 25 år gamla radiotillstånd att gälla i Sverige. De nya sändningstillstånden kommer att innebära ett flertal förändringar för Jönköpings radiolyssnare.

Den 31 juli i år upphör de radiotillstånd som gällt sedan 1993. Som JKPG News tidigare berättat kommer det här att innebära en del nyheter för Jönköpingsborna.

Efter en dold budgivning i höstas stod det klart att de tre nationella sändningstillstånden gick till Mix Megapol, NRJ och Rix FM. Mix Megapol ägs av Bauer Media, som också har ett samarbete med NRJ.

De nya sändningstillstånden innebär att NRJ för första gången kommer att kunna höras i Jönköping. Förändringen medför också att NRJ tar över Rix FM:s nuvarande frekvens på 106,0.

– Den är värderad till en av de bättre frekvenserna i Jönköping. Vi har tagit över den eftersom vi lade ett högre bud i den här budgivningen, sade Mark Iglesias, som är varumärkeschef på Bauer Media, till JKPG News förra året.

Samtidigt kommer Mix Megapol, som ägs av Bauer Media, att fortsätta sända på 105,1 som tidigare. Men det här betyder inte att Rix FM kommer att sluta sända i Jönköping.

Tidigare har det bara funnits två frekvenser för kommersiell radio i Jönköping. Men de nya radiotillstånden som träder i kraft nästa år innebär att det blir fler att välja på.

– Just nu i dag finns det bara två frekvenser, men det kommer att tillkomma fler. Det är nämligen så att Post- och telestyrelsen har tagit fram fler frekvenser, säger Anders Halldén, som är regional säljchef för Bauer Media i Jönköping.

Utöver ovanstående kommer även MTG:s Star FM att börja sända i Jönköping den 1 augusti. Kanalen har tidigare enbart funnits i Stockholm och Göteborg och riktar sig framför allt till en äldre publik som i dag lyssnar på P4. Stationen spelar musik från 1970-, 80- och 90-talet.

– Star FM har varit en riktig succé framför allt i Göteborg och kompletterar Rix FM perfekt med en något äldre målgrupp. Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio och Trackslistan var den primära källan för musik, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Ny radiosatsning till Jönköping – ska sno lyssnare från P4

Fakta

Kommersiella radiostationer i Jönköping från och med 1 augusti 2018:

99,5 – Rix FM

105,1 – Mix Megapol

106,0 – NRJ

107,0 – Star FM

-----

No more pages to load