Sensys har tecknat ett mångmiljonavtal med åklagarmyndigheten i Oklahoma. Foto: Gerson Repreza

Jönköpingsbolag tog just hem USA-avtal i mångmiljonklassen

Sensys Gatso, med huvudkontor i Jönköping, har tecknat en order värd 17 miljoner kronor via deras dotterbolag i USA.

Initialt rör det sig om ett ettårskontrakt  där de ska leverera övervakning av oförsäkrade fordon till åklagarmyndigheten i Oklahoma.

– Vi förstod tidigt i vårt samarbete att Oklahomas ledningsgrupp var ute efter en resultatbaserad samarbetspartner som kan leverera det bästa värdet. Målet om 100 procent försäkrade förare över hela delstaten är ambitiöst, och det var viktigt att kunna visa dem empiriskt exakt hur vi kan hjälpa till att nå dit. Urvalsprocessen var mycket grundlig och vi är glada över att ha valts ut, säger Andrew Noble, VD för Gatso USA, i ett pressmeddelande.

I uppdraget ska de hantera implementeringen av maskin- och programvara liksom databasintegreringar. Bolaget ska även hantera hela processen för utfärdande och verkställande av trafikböter åt Oklahomas åklagarmyndighet genom att samordna information från kamerasystem, olika databaser och dataflöden i realtid, med hjälp av Sensys dataanalysplattformen PULS.

Möjlighet till ett femårsavtal
I det ettåriga kontraktet finns fem ettåriga förlängningar. Implementering av programmet påbörjas genast och den automatiserade processen förväntas starta första kvartalet 2018 samt börja ge intäkter under andra kvartalet 2018.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load