Beatrice Fihn, direktör för ICAN, iklädd en klänningen gjord av finaste svart siden , dekorerad med lyxiga bergkristaller  och  Embrolinebrodyr. Foto: pressbild

Jönköpingsbolagets banbrytande teknik uppmärksammades på Nobelfesten

Det går bra för det Jönköpingsbaserade innovationsbolaget Coloreel. Nyligen uppmärksammades deras trådfärgningsprodukt Embroline under Nobels fredspriskonsert i Oslo.

 

Det var fredsprisvinnaren, Beatrice Fihn, direktör för ICAN, som bar en sidenklänning dekorerad med Embrolinebrodyr från det Jönköpingsbaserade innovationsbolaget Coloreel, under Nobels fredspriskonsert i Oslo.

Embroline är den första produkten som baseras på den unika Coloreelteknologin som möjliggör en högkvalitativ infärgning av textiltråd samtidigt som tråden används i en textil produktion. Produkten lanseras nästa år och gör det möjligt för användaren att skapa unika färgeffekter utmed trådens längd som är helt omöjliga att göra med dagens teknik.

Med den här klänningen är Beatrice Fihn den första personen i världen att bära Embrolinebrodyr offentligt, utöver brodyr som Coloreel visat på evenemang, mässor och catwalks.

– Vi har funderat länge över vem som ska få bära de första Embrolinebrodyren offentligt. De high fashion-brands vi jobbar med vill ju så klart vara först, men vad säger då de andra om inte just de får vara först. Beatrice och Nobel blir så perfekt neutralt i detta sammanhang, säger Joakim Staberg, grundaren av Coloreel, till News.

I många år har Coloreel arbetat i det tysta men nu vill företaget inte längre vara osynliga i Småland. Staberg vittnar om en stark expansion:

– Vi behöver anställa ytterligare ett tiotal personer utöver dagens 15. Detta inom områden som programmering, mekanik, test och internationell försäljning, säger han.

EU pumpar in miljoner i hemligt Jönköpingsföretag

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load