Kritiska röster höjs nu mot kommunens planering av vägarbeten, som lett till att anrika Wallins fiskaffär lägger ned. Foto: Daniel Bacelj

Jönköpingsbornas kommunilska – efter nya citybeskedet

Den här veckan kunde News berätta att anrika Wallins fiskaffär på Söder bommar igen. Enligt ägaren är det kommunens ständiga vägprojekt i området som ligger till grund för beslutet, som upprört många Jönköpingsbor.

”Så sorgligt och tragiskt”, skriver en läsare på News Facebooksida.

Som Cityspanaren berättade i tisdags kommer anrika Wallins fiskaffär på Söder att lägga ned sin verksamhet. I en intervju med News berättar ägaren Tommy Eskilsson att kommunens vägarbeten i området ligger till grund för hans beslut.

– Det är ju inte jag som stänger. Det är kommunen som har stängt in mig. När jag ser vad som händer på Torpa mår jag illa. De senaste 40 åren har de byggt om på Torpa minst en gång var tionde år. Nu får det räcka, säger han.

Eskilsson är inte den enda företagaren i området som är kritisk till kommunen. Tidigare har Georges Iskandar, som driver Taste of Beirut, berättat för News att vägarbetet gjort att hans restaurang hotas av nedläggning.

Nyheten om att Wallins fiskaffär stänger har väckt starka reaktioner bland många Jönköpingsbor. Flera uttrycker sin sorg över beskedet. Samtidigt riktas hård kritik mot hur kommunen planerat vägarbetena kring Torpa och Söder.

”Oerhört trist! Skandal att det varit kaos på Torpa sååå länge! Man borde prioriterat att göra detta betydligt snabbare… Det är ju flera butiker som fått stänga på grund av detta”, skriver en medlem i Facebookgruppen ”Du vet att du är från Jönköping när …”

”Kommer ihåg på 50talet när Axel österberg jobbade där och hjälpte Wallin, de är för jävligt”, skriver en annan.

Andra väljer att vända på frågan och tar kommunen i försvar:

”Låt kommunen göra sitt jobb, det finns alltid näringsidkare som tar över lokalerna”, skriver en medlem i gruppen.

På News Facebooksida riktas också en skarp kritik mot Jönköpings kommun:

News har sökt Anders Samuelsson (C), som är ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load