Foto: Aditya Romansa / Jelleke Vanooteghem via Unsplash

Jönköpingsföretag slukade förlustkonkurrent – då kom storvändningen

Tidigare i år köpte Babyshop, med lager i Jönköping, den förlusttyngda leksakssajten Lekmer. Redan nu ska Babyshop ha lyckats vända brakförlusten till vinst, uppger techsajten Breakit.

Det var i april som det stod klart att Babyshop köper Lekmer av börsnoterade Qliro till ett riktigt reapris. Babyshop betalade då bara 90 miljoner kronor för ett företag med en omsättning på över en halv miljard.

Förra året redovisade Lekmer en förlust med 82 miljoner. Enligt Breakit var en anledning till den stora förlusten att bolaget hade problem med sitt lager vid Arlandastad. Det blev också en av de första sakerna som förändrades när Babyshop tog över verksamheten.

Lekmer har nu förenats med Babyshops helautomatiserade lager i Torsvik. I samband med flytten fick också drygt 30 anställda lämna Lekmer.

I oktober hade Babyshop lyckats Lekmers förlustsiffror till vinsten, enligt grundaren Marcus Tagesson.

– Det är såklart hårt arbete bakom och anledningarna till att vi lyckades är dels ett starkt team och dels att vi hade en marknadsledande logistikapparat på plats redan som vi kunde integrera verksamheten, säger han till Breakit.

Tagesson bedömer nu att Babyshop totalt sett kommer att landa på en miljard i omsättning under 2017.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load