Andreas Söderlund, chefredaktör för ETC Jönköping. Foto: Daniel Bacelj

Jönköpingstidning går i graven – igen

ETC Jönköping läggs ned vid årsskiftet, tillsammans med 14 av företagets andra tidningar. Det uppger Medievärlden.

– Vår idé nu är att styra om och göra en stor digital satsning, säger ETC:s ansvariga utgivare Johan Ehrenberg till sajten.

I början av 2017 gjorde ETC comeback i Jönköping efter att ha lagts ner två år tidigare. En av personerna som gick in i nysatsningen var chefredaktören Andreas Söderlund, som tidigare varit med och startat JKPG Live.

Men mindre än ett år senare läggs nu ETC Jönköping ned på nytt. Totalt handlar det om 15 av företagets tidningar som läggs ned vid årsskiftet. Anledningen är att de inte nått upp till presstödsnivån på 1 500 prenumeranter.

– Har vi inget presstöd kan vi tyvärr inte finansiera en papperstidning, säger ETC:s ansvariga utgivare Johan Ehrenberg till Medievärlden.

Sista utgåvan av tidningarna kommer ut i mellandagarna. ETC planerar nu att styra om och satsa digitalt, enligt Ehrenberg.

– Dels genom att göra rejäla lokala granskningar som vi hoppas kan få stor spridning digitalt, dels genom att vi nu håller på och startar en tv-lösning, säger han till Medievärlden.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load