Niclas Tagesson och Iskander Foto: Mattias Landström

Känd fotbollsprofil kliver in i klubbsatsning på Piren

Niclas Tagesson känd fotbollsprofil i kommunen, med ett förflutet som spelare och mångårig tränare i Huskvarna FF, satsar nu på restaurangbranschen. Tillsammans med ägaren Iskander Azizsson och med delvis ny taggad personal ska de nu driva Seaside längst ut på Piren till en ny nivå. 

På torsdagen hade man en förhandstitt för särskilt inbjudna och på fredagen är det officiell invigning. Det har med andra ord hänt saker på Piren under vintern. En stor satsning på renovering och ombyggnad av hela restaurangen har lyft Seaside till en generös och ombonad restaurang vid ett läge som ger skäl för namnet Seaside. Hur mycket man satsat ekonomiskt vill inte Niclas prata om.

– Det är inget jag vill gå ut med, men det är en rejäl satsning. Det som är viktigare för oss är att vi skapat en så skön atmosfär i restaurangen att den ska sälja sig själv, säger Niclas Tagesson.

De gäster som kom för att få en exklusiv titt innan fredagens officiella invigning av (nya) Seaside fick sig en rejäl och positiv överraskning. De möttes av en fullständigt ny, stor, fräsch och luftig restaurang. Här finns generösa sittgrupper som gör att man i princip kan sitta i restaurangen, men med en känsla av avskildhet.

Allt är nytt

Vad är det man gjort? Jo, en ny stor bar har byggts mitt i restaurangen och som redan intagits av taggade barmästare som visade vad de kunde åstadkomma. Nytt golv på vilka nu finns helt nya möbler, sköna stolar varvade med sittgrupper i olika utförande, ett nytt tak som kan öppnas helt vid behov och fönstren på båda sidor kan öppnas för att släppa in den svala sjöluften när det blir för varmt.

Under kvällen bjöds smakprov på vad restaurangen förmår.  I baren  showades fräscha sommardrinkar fram på ett inspirerande sätt och från köket levererades lika fräscha smårätter från à la carte-menyn som innehåller både kött- fisk- och veganrätter. Hovmästare Anna Afzelius berättade att en av de speciella satsningar man gör är att vara bra på champagne.

– En av våra satsningar är champagne och vi kommer visa att vi är bra på champagne. Det blir underhållning i restaurangen, både musikalisk och på andra sätt, dessutom lite härliga överraskningar som vi kommer att presentera undan för undan, säger Anna Afzelius, lika taggad som Niclas och Iskander inför fredagens officiella invigning av nya Seaside på Piren.

Champagne är en dryck som Seaside är bra på och kommer erbjuda på fler än ett sätt. Foto: Mattias Landström
På Seasides hylla kan man starta en trevlig kväll. Foto: Mattias Landström
Restaurang Seaside är verkligen ett passande namn. Närheten till Vättern är påtaglig. Foto: Mattias Landström
Niclas Tagesson och Iskander Azizsson ett nytt i samarbetande lag på Seaside. Foto: Mattias Landström
I den rymliga restaurangen erbjuds på både sköna stolar och soffgrupper för gästerna. Foto: Mattias Landström
Fräscha svalkande sommardrinkar är det dags för när sommarvärmen snart kommer. Foto: Mattias Landström

Här VIP-minglar affärseliten på Pirens nysatsning

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load