Hälsomatkedjan Freshii har öppnat på Asecs. Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström Foto: Mattias Landström

Känd Jönköpingskrögare tar hälsokoncept till A6

För fem år sedan flyttade Jönköpingskrögaren Charlie Younan till Stockholm. Nu återvänder han med hälsomatkedjan Freshii, som slog upp portarna på A6 center i samband med invigningen av den nya delen.

– Vi har som mål att etablera oss i hela Sverige och vänder oss till människor som är hälsomedvetna.Vi märker att trenden går åt det hållet, säger han.

Freshii är en restaurangkedja som finns över hela världen, men i Sverige är konceptet relativt nytt. Det är den tidigare Jönköpingskrögaren Charlie Younan som, tillsammans med sin fru, äger franchisekonceptets matlicens för Sverige.

– Vi serverar endast hälsosam mat. Alla våra dressingar och menyer är baserade på låga kalorier. Det passar för den som är mån om hälsan och att äta rätt, berättar Younan.

På restaurangen, som beskrivs som en av världens snabbast växande snabbmatkedjor, serveras bland annat sallader, wraps, bowls, burritos, soppor och färskpressad juice.

– Många tror att vi bara serverar vegetarisk mat och backar på grund av det. Men det stämmer inte. Vi säljer även kyckling, lax, räkor och grillad rostbiff, förklarar Younan.

Han berättar att deras burritos är storsäljare men uppmanar Jönköpingsborna att även våga testa andra rätter på menyn.

– Våra sallader och varma skålar är jättegoda, säger han.

Freshii finns sedan tidigare i Stockholm, Göteborg och Örebro, vilket gör Jönköping till den fjärde staden i landet som hälsomatkedjan öppnar i.

– Vi har som mål att etablera oss i hela Sverige och vänder oss till människor som är hälsomedvetna.Vi märker att trenden går åt det hållet, säger Younan och tillägger:

– Jönköping ligger lite efter storstäderna när det gäller den här hälsosamma matkulturen. Men besökssiffrorna pekar uppåt och de som har hunnit besöka oss hittills är mycket nöjda.

Restaurangen är placerad som en ö i den nya delen av A6, med två våningar, och rymmer cirka 55 sittplatser. Miljötänket genomsyrar allt från matkedjans förpackningar till valet av ekologiska råvaror.

Charlie Younan har tidigare drivit restaurangerna Åtta glas, Liban Deli och Dragon i Jönköping.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load