Taste of Beirut på Torpa satsar på lunchservering. Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking

Känd Torpa-krog satsar på nytt koncept

Den libanesiska restaurangen Taste of Beirut på Torpa börjar med lunchservering. I dagarna invigdes den nya satsningen.

 

Haidar Jidah och George Iskander öppnade restaurang Taste of Beirut på Barnarpsgatan i Jönköping för drygt 14 år sedan.

– Vi har inte serverat luncher tidigare då vi alltid legat lite off. Men nu händer det så mycket här på området och vi har fått flera förfrågningar om det, så nu tyckte vi att det kändes som rätt tid, säger Jidah.

Förra veckan invigdes det nya konceptet där restaurangen erbjuder sina gäster en buffé med flera kalla och varma mezes, grillspett och olika grytor.

– Det är inte så många libanesiska restauranger som har en buffé där man får plocka maten själv. Maten är ju väldigt varierande och det finns något för alla. Det är mycket vegetariskt och veganskt och man kan få grillat året runt, säger Jidah.

Lunchserveringen har öppet 11–14 på vardagar och kostar 100 kronor per person. Restaurangen har plats för omkring 70 gäster. Klockan 16 öppnar de sin kvällsservering.

– Så som det ser ut nu så känns det bra. Vi har som sagt aldrig jobbat med lunch här tidigare, så vi får se hur det tas emot. Men folk har hittat hit och folk kommer tillbaka. Det är det som är ett bra betyg. Det blir mycket folk från kontoren här i närheten, säger Jidah.

För drygt två år sedan öppnade duon en lunchservering på Solåsen i Jönköping, men konceptet höll inte och redan ett år senare var de tvungna att slå igen verksamheten.

– Det räckte inte att bara ha luncher, utan det krävs kvällsservering också. Så nu slår vi ihop koncepten här istället, säger Jidah och tillägger:

–  Tack vare luncherna har jag fått träffa många nya människor som har fått upp ögonen för vår restaurang. Det känns jätteroligt.

Jidah och Iskander driver även sedan åtta år tillbaka Taste of Beirut på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

– Det finns flera libanesiska restauranger i stan men de ligger på andra sidan så vi känner inte av konkurrensen därifrån. Vi kör vårt race, säger Jidah avslutningsvis.

 

-----

No more pages to load