Fiorella Geraci och Alexandra Lundberg Foto: Alexandra Locking

Kändisfrisör öppnar salong mitt i city

Hon var bara 21 år när hon headhuntades till en exklusiv kändissalong i Stockholm. Sedan dess har Fiorella Geraci utmärkt sig på den internationella frisörscenen. Nu öppnar hon salong Blanc Geraci & Lundberg i Jönköping, tillsammans med kollegan Alexandra Lundberg.

Sedan frisörexamen på Kungsmadskolan i Växjö för sexton år sedan har Fiorella Geracis karriär gått spikrakt uppåt. Direkt efter utbildningen flyttade hon till Stockholm där hon fick jobb på NK Salong, men bara ett halvår senare fick hon ett erbjudande de flesta bara drömmer om. Ägaren till den fashionabla hårsalongen på Östermalm hade hört talas om den duktiga frisören från Växjö och nu ville han ha henne på sin salong. Men Fiorella tackade nej.

– Jag var så ung och oerfaren, och vågade inte satsa på det då, förklarar Geraci.

Det tog tre värvningsförsök innan hon gav med sig, och det blev sammanlagt åtta år på kändissalongen i Stockholm.

Började tävla

Av privata skäl valde Geraci senare att lämna Stockholm och flyttade tillbaka till Växjö. Där tog hon jobb på en lokal salong.

Frisörtävlingar tog henne vidare i karriären. Hon vann bland annat den internationella tävlingen Style masters, vilket gjorde att det exklusiva hårmärket Revlon professional fick upp ögonen för henne. I dag sitter hon med i det internationella teamet och får därmed resa runt i Europa och utbilda personal.

I samma veva blev hon erbjuden ett uppdrag på Fashion Week i New York. Men Geraci har som bekant inga problem med att tacka nej – även till de mest prestigefulla erbjudanden.

– Jag ville vara hemma med barnen. Jobbet är såklart en jättestor del av mitt liv, men barnen kommer alltid komma i första hand.  Men i juni åker jag till Barcelona för att jobba backstage på en av världens största modegalor – Style masters awards. Det ska bli riktigt kul,  säger Geraci.

Drömmen om att öppna egen salong

På salongen i Växjö lärde Geraci känna kollegan Alexandra Lundberg. Det dröjde inte länge förrän de började spåna om att starta eget och 2016 gjorde de verklighet av sina planer när de öppnade salong Blanc Geraci & Lundberg i Växjö. Kort därefter öppnade de ytterligare en salong i Halmstad och nu är det dags för deras tredje satsningen – den här gången på Lantmätargränd i Jönköping.

– Tillfälligheter har gjort att det har blivit så bra. Vi har haft turen att hitta bra lokaler och få tag i bra personal som tror på vår filosofi, som är små familjära salonger där vi tar oss tid att verkligen rå om våra kunder, säger Lundberg.

– Vi hade nog aldrig trott att vi skulle växa så här fort. Men Jönköping är en mysig stad där det händer mycket och det kändes helt rätt att satsa här, säger Geraci och fortsätter:

– Nu ser jag fram emot att lära känna alla nya kunder. I Växjö har jag mina stammisar och där har varken jag eller Alexandra möjlighet att ta in nya kunder då det inte finns plats. Så det känns spännande att få lära känna lite nytt folk här.

Årets team

Och tävlingarna har fortsatt. Personalen på salong Blanc Geraci & Lundberg har redan hunnit vara nominerade i kategorin Årets team i tävlingen Årets frisör. I höst ska de tävla igen.

– Vi satsar mycket pengar på utbildning för vår personal. Vi har krav på att man ska ha gått vissa utbildningar för att få jobba hos oss. Det är ett sätt att kvalitetssäkra, säger Lundberg.

Lokalen i Jönköping är cirka 100 kvadratmeter stor och rymmer sex platser. Ägarna berättar att de strävar efter att få till en hemma-hos-känsla i salongen.

– Vi har skapat olika rum i rummet för att få till en ombonad känsla. I dag är nästan hälften av våra kunder män, så det kändes även viktigt att göra en del som är anpassad för dem, säger Geraci.

– Vi kommer även arrangera herrkvällar där vi bland annat tipsar om hur de kan fixa sitt skägg, och pratar mode, fyller Lundberg i.

”Alltid trott på det vi gör”

Konkurrensen i stan är inget som bekymrar duon.

– Man ska såklart aldrig vara mallig, men vi har alltid trott på det vi gör. Vi känner oss trygga med att det vi förmedlar gör att kunden väljer att komma tillbaka, säger Geraci.

Blanc Geraci & Lundberg i Jönköping öppnar tisdag 3 april, men redan på påskdagen kommer salongen ha öppet hus mellan klockan 10–16, med bubbel, goodiebags och tävlingar.

-----

No more pages to load