Region Jönköpings län öppnar röntgenverksamhet på Atollen. Foto: Daniel Bacelj/Region Jönköpings län

Nu kan du röntga dig på Atollen – klart med ny satsning

Nu står det klart att Region Jönköping öppnar röntgenverksamhet på Atollen.

JKPG News kunde tidigare i veckan avslöja att Telia stänger sin butik på Atollen och att Kahls the och kaffehandel lämnar Lantmätargränd.

Nu meddelar fastighetskoncernen Castellum att de har gjort klart med Region Jönköpings län som ny hyresgäst. Under våren kommer de att öppna röntgenverksamhet på Atollen.

Det rör sig om en 200 kvadratmeter stor yta i samma huskropp som parkeringshuset. I april beräknas den nya verksamheten att vara igång. På plats kommer det att finnas ett röntgenlab för skelett- och lungröntgen.

Behöver yta på Ryhov
Anledningarna till att Region Jönköpings län nu väljer att flytta in delar av röntgenverksamheten till Atollen är framför allt två. Det säger Oskar Löfgren, verksamhetschef på röntgen i Region Jönköpings län.

– Vi behöver få loss yta på röntgen på Ryhov. Dels för att vi ska ta in en PET/CT (en en typ av skiktröntgen som idag görs i Linköping) och ytterligare en magnetkamera i höst, dels förbättra flöden och arbetsmiljön. Ett annat skäl är att vi nu ökar tillgängligheten för våra patienter eftersom det både är bra bussförbindelser och enkelt med parkering inne i stan.

Oskar Löfgren betonar att förändringen endast berör de patienter som har fått en tidsbeställning och kan åka hem direkt efter.

– Patienter som ligger inne eller behöver akut vård berörs inte av flytten.

“Området stärks ytterligare”
Castellums affärsområdeschef, Peder Karlén, säger följande i ett pressmeddelande om att Region Jönköpings län nu väljer Atollen:

– Atollen har på kort tid utvecklats till ett dynamiskt stadskvarter i Jönköping City. Det erbjuds brett utbud av handel samt dagligvaror och inte minst ett spännande restaurangutbud. Området stärks ytterligare genom att Region Jönköpings län börjar med röntgenverksamhet.

I Jönköping äger och förvaltar Castellum 36 fastigheter om sammanlagt 288 770 kvadratmeter.

-----

No more pages to load