Efter 30 år bytte köpcentret logga och stavning på sitt namn. Foto: Pressbild / Mattias Landström

Köpcentrets vädjan: Sluta kalla oss för A6

Det har nu gått snart tre månader sen Jönköpings stora köpcenter bytte namn från A6 center till Asecs. Ett namnbyte som var kontroversiellt bland Jönköpingsborna. Men från köpcentrets marknadsavdelning är budskapet glasklart.

”Hänvisar eller pratar du om vårt köpcentrum så vill vi att ni benämner den korrekt. Vi heter Asecs”, skriver Anette Lindblad, som är marknadsansvarig för köpcentret, i ett mejl till JKPG News.

Några dagar före invigningen av köpcentrets nya del i slutet av oktober slog beskedet ned som en bomb i Jönköping. Efter 30 år bytte A6 center ut sin gamla logga och ändrade stavningen på köpcentret till Asecs.

Förändringen var kontroversiell och väckte mängder av reaktioner bland JKPG News läsare:


En förvirrande detalj var också att den gamla stavningen A6 fortfarande fanns kvar i den nya loggan. Men beskedet från köpcentrets marknadsavdelning är tydlig: det är nu Asecs som gäller och ingenting annat.

”Hänvisar eller pratar du om vårt köpcentrum så vill vi att ni benämner den korrekt. Vi heter Asecs. Pratar du om hela området här pp så är A6 eller A6 området korrekt. Förstår att det är svårt att bryta en vana men jag hoppas att vi tillsammans kan se till att det blir rätt oftare än fel”, skriver Anette Lindblad, som är marknadsansvarig för köpcentret, i ett mejl till JKPG News.

Jönköpingsborna megasågar Asecs: ”Århundradets missbedömning”

-----

No more pages to load