Zócalo säljer restaurangen på nya Asecs. Foto: Mattias Landström

Kort efter invigningen på Asecs – nu säljs restaurangen

Mexikanska restaurangen Zócalo är en av de restauranger som öppnade i och med invigningen av nya Asecs för ett par månader sedan – nu står det klart att den ligger ute för försäljning.

– Det är en principsak egentligen. Allt kommer att rulla på som vanligt, vi byter bara ägare till restaurangen inne på Asecs, säger Anders Svensson, konsult och etableringanvarig för Zócalo.

Restaurangkedjan driver idag 12 restauranger i Sverige och en i Danmark, och konceptet är mexikansk mat som serveras från grunden med noggrant utvalda råvaror. Nu ligger Restaurangen på nya Asecs ute för försäljning på Blocket för summan 800 000 kronor.

Varför byter ni ägare?

– Vi är en franschise-kedja och vill ha en franchisetagare, det är inte konstigare än så. Vi håller på att expandera och och planerar att ha 40 restauranger år 2022.

Har ni fått in några bud för restaurangen?

– Nej, inget ännu, säger Svensson.

Den mexikanska restaurangkedjan, som har sitt urspring på Island, invigdes på Asecs för ett par månader sedan. Då sa restaurangchef Jan Petersson till News att restaurangen hade många besökare runt öppninghelgen men att kundtillströmningen sedan trappades ner.

 

Zócalo säljer restaurangen på nya Asecs. Foto: Mattias Landström
Zócalo säljer restaurangen på nya Asecs. Foto: Mattias Landström

-----

No more pages to load