Markus Mikhail, 20 år, startar nu Bymarkens pizzeria där Kalles grill tidigare legat. Foto: Arkivbild, Mattias Landström / Privat

Markus, 20 år, gör om klassiska Jönköpingsgrillen till pizzeria

Efter en tids renovering närmar sig nu premiären för Bymarkens pizzeria, som tidigare hetat Kalles grill. Bakom nysatsningen står Markus Mikhail, 20 år.

Som Cityspanaren tidigare berättat håller Kalles grill på Kortebovägen på att göras om till pizzeria. Den nya ägaren Markus Mikhail berättar för News att lokalen just nu genomgår en omfattande renovering.

– Vi har rivit en vägg och målat om hela fasaden och taket. Det kommer även vara nya maskiner och nya stolar och bord, så det är ganska stora förändringar, säger han.

När 20-åringen nu startar egen pizzeria kommer han att ta över recept från sin far, som tidigare drivit pizzeria Nova i Norrahammar. Det var också via pappan som möjligheten till att ta över Kalles grill dök upp.

– Pappa och den gamla ägaren är nära vänner. Han var inte sugen på att sälja, utan han ville driva det tillsammans med någon annan först för att sedan gå i pension.

I nuläget återstår bara detaljer innan restaurangen är redo för premiär. Det nya namnet blir då Bymarkens pizzeria.

– Det är inte helt bestämt vilken dag, men jag hoppas på att det blir i slutet av månaden, säger Mikhail.

CITYSPANAREN: Här förbereds nya butiken i centrala Jönköping

-----

No more pages to load