Restaurangen på A6 kan bli den första McDonalds i Jönköping som uppgraderas. Foto: Daniel Bacelj

McDonalds i Jönköping rustar för storsatsning – här är nyheterna

Digitala kiosker, tillagning på beställning, bordsservering och hemleverans. Det är en del av McDonalds nya storsatsning. Minst en av restaurangerna i Jönköping kommer att byggas om under året.

McDonalds Norden planerar för en historisk expansion med ambitionen att växa med 100 nya restauranger på fem år. En betydande andel av dessa kommer att hamna i Sverige. Huruvida det kommer fler restauranger till Jönköping är dock inte klart.

Däremot är det bestämt att företaget tillsammans med franchisetagarna investerar för att uppgradera samtliga befintliga restauranger i landet. Åtminstone ett McDonalds i Jönköping kommer genomgå förvandlingen under 2018.

Enligt Christer Liljegren, som driver McDonalds Jordbron och McDonalds inne på Asecs, är det antingen A6 Mcdrive eller hans egen restaurang vid Jordbron som blir först ut.

– Det är de två som är aktuella just nu. McDonalds inne på Asecs kommer inte byggas om förrän vi vet exakt var vi hamnar efter renoveringen av köpcentret, säger han till JKPG News.

Förbättringarna av restaurangerna kommer bland annat innebära nya digitala kiosker, nya kök för tillagning ”på beställning” och bordsservering.

– Jag tycker att det här är en jättebra satsning. Det är ju den enda vägen att gå. Restaurangen vid Jordbron har vi redan förberett för nästa steg genom en utbyggnad av fastigheten och inköp av större kylar och frysar. Det är alltså en redan påbörjad process, säger Liljegren och fortsätter:

– Bordsservering tycker jag verkar spännande. Att gästerna beställer maten i en kiosk och sedan sätter sig och får sin mat levererad till bordet låter väldigt bra. Det tror jag kommer bli mycket uppskattat av framförallt barnfamiljer.

Under våren kommer McDonalds i Sverige även börja erbjuda hemleverans, med start i Stockholm. Liljegren är dock osäker på om konceptet kommer att fungera i Jönköping.

– Men jag vill inte stänga några dörrar. Vi får se hur det utvecklas i Stockholm först, säger han.

-----

No more pages to load