Foto: Hans Järeby

Miljonsatsning vid Rocksjön – tar upp kampen med Piren och Atollen

Nu storsatsar ägarna till Hasse på Sjökanten vid Rocksjöns strand. Satsningarna på bra underhållning varje sommarfredag har gjort krogen hyperpopulär. Det har gjort att ägarna nu satsar ännu mer på sin kombinerade krog- och hotellverksamhet. Detta trots att de ligger en bit från den restaurangtäta citykärnan.

– Sedan vi tog över hela anläggningen, själva för tre år sedan, har det känts så bra att vi nu satsar nästan två miljoner på att göra anläggningen än mer attraktiv, säger restaurangansvarige Ronny Rosengren.

Restaurangen kändes lite trång och under vintern har man byggt om och ut och nu fått en generös och trivsam restaurang. Genom att ta 80 kvadratmeter av uteplatserna och flyttat ut väggarna har man nu plats för dubbelt så många gäster. Det man har gjort i enkla drag är att flytta ut väggarna mot sjön och badet och därmed behållit de skjutbara stora fönsterrutorna som man kan öppna upp när det är bra väder och fullt ös på scenen.

– Det här gör att vi nu kan ta 120 sittande gäster, gäster som inte ska uppleva att det känns trångt som det gjorde tidigare, säger Ronny.

I restaurangen har man också disponerat om lokalerna och byggt en stor bar som kan nås från alla håll. En ny ö där sallads- eller lunchbuffé dukas upp och där man når läckerheterna från två sidor och i anslutning till köket ger en effektivare service till gästerna.

Köket har också disponerats om för att få en bättre tillgänglighet och effektivare och göra det mer lättarbetat för kökspersonalen. Här har man också en matlucka där lunchgäster själva kan beställa och hämta den rätt de vill ha. Direkt i entrén finns också nu en reception för hotell och restaurang där gästerna tas emot, vilket gör att det inte längre blir så stora köer, utan en mer lugn och trivsam vistelse i restaurangen. Utanför har man byggt en generös bar och kompletterat den med en VIP-hörna och övrigt omdisponerat uteplatserna inför kommande begivenheter på Hasses Superfriday 2018 under sommarkvällarna.

Den stora välfrekventerade scenen förses nu med ett riktig permanent tak och man har köpt in en egen professionell ljudanläggning och som sköts av en lika professionell och vass ljudtekniker. Allt för att ge artisterna alla möjligheter att göra bra ifrån sig och tillfredsställa kommande publik.

– Vi satsar i år på superbra band under de 19 sommarkvällar vi bjuder på underhållning i trivsam miljö här vis Rocksjöns strand. Hit till Hasses Superfriday kommer bland annat Kings of Rock, Danmarks bästa coverband, ösiga Bad Influence, Uggly Strix – Masgnus Uggla Tribute, Willys Pegleg, Snowstorm, Time Machine med flera.

Men innan dess drar man den 4 maj igång med karaokekvällar där gäster kan bli artist för en kväll.

– Vi har köpt in en rejäl superhäftig karaokemaskin som gör att gästerna själva får bli underhållare hos oss på Hasse på Sjökanten, innan Hasses Superfriday drar igång den 25. Det kommer att bli superhärligt att kunna erbjuda våra gäster för den publik vi har här blir det en stor grej om mina vibbar känns rätt, säger Ronny Rosengren, som ansvara för restaurangen på Sjökanten.

Ronny Rosengren är nöjd med ombyggnaden. Foto: Hans Järeby

 

Isabell och Fanny har fått trevliga lokaler att jobba i. Foto: Hans Järeby

-----

No more pages to load