Magnus Olsson blir ny vd för kommunens nya fastighetskoncern. Foto: Pressbild

Näringslivsprofil blir vd för kommunens nya storkoncern

Det blir fastighetsprofilen Magnus Olsson som får jobbet som vd för Jönköpings kommuns nybildade fastighetskoncern. Han kommer närmast från Nivika där han arbetat som fastighetschef.

I december 2016 bildade kommunen en fastighetskoncern, där merparten av de kommersiella fastigheterna nu samlas. Det handlar om mässlokaler, kongress- och konserthus, industrilokaler och parkeringshus, med en totalyta på 138 000 kvadratmeter.

Magnus Olsson, som tidigare även arbetat i flera år på Norrporten, tillträder sin tjänst den 22 december.

– Jag är glad att få möjligheten att få vara en del i bolagets framtid och ser fram emot att utveckla och förvalta bolaget tillsammans med mina nya kollegor, säger Olsson, i ett pressmeddelande.

Christer Gustafsson (M), ordförande i Jönköpings kommuns Fastighetsutvecklings AB om valet av Magnus Olsson:

– Magnus har en lång och gedigen erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. Han har också ett stort lokalt engagemang och brinner för utvecklingsfrågor. Från styrelsens sida är vi därför väldigt glada över att kunna knyta Magnus till den kommunala fastighetskoncernen.

 

Detta är Jönköpings nya fastighetskoncern

Jönköpings kommuns Fastighetsutvecklings AB är moderbolaget i kommunens nybildade fastighetskoncern. Den har till uppgift att utveckla kommunens kommersiella fastigheter. I koncernen ingår, utöver moderbolaget, de tre dotterbolagen Rosenlunds fastighets AB, Jönköpings kommuns Parkering AB och Jönköping kommuns Förvaltnings AB.

Källa: Jönköpings kommun

-----

No more pages to load