Blomstertid på A6 öppnar café i anknytning till butiken. Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking

Ny cafésatsning öppnar på A6

En ny cafésatsning slår upp portarna på A6 i samband med invigningen av den nya etappen den 26 oktober. Det är butiken Blomstertid som utökar sin verksamhet.

– Caféet kommer att heta Bread and Roses. Varmt, ombonat, grymt goda mackor och vanligt svart kaffe är det som ska känneteckna oss, säger ägaren Helena Sköld.

Helena Sköld har drivit blomsterbutiken Blomstertid på A6 i 25 år och har i dag fyra anställda. I samband med ombyggnationen av köpcentret utökar hon sin verksamhet med en helt ny cafésatsning under namnet Bread and Roses.

– Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja göra något mer än att bara ha Blomstertid, men det har inte funnits utrymme för det tidigare. Nu när vi blev tvugna att flytta kom jag med idén att jag skulle vilja göra ett café i samband med butiken, berättar hon för JKPG News.

Den nya lokalen består av två våningar med en total yta på 200 kvadratmeter. Caféet kommer att finnas på övre plan med plats för cirka 40 sittplatser. Lokalen är delvis inglasad, med en utomhusbalkong på cirka 70 kvadratmeter.

– Jag har aldrig drivit ett café tidigare, men arbetade på olika restauranger efter skolan. Jag har alltid tyckt väldigt mycket om den branschen, säger Helena Sköld, och tillägger:

– Och vi tycker om att fika kan jag säga. Vi fikar väldigt mycket här på jobbet. Vi tycker om gott kaffe och goda mackor.

Sköld förklarar att det är viktigt för henne att det blir en röd tråd mellan blomsterbutiken och det nya caféet.

– Nu ser jag fram emot öppningsdagen. Då blir det stor baluns här uppe. Det kommer att bli ett jättejippo på A6 och vi ska sälja massor av kaffe, kakor och blommor får vi hoppas.

Vill öppna två butiker på A6

När den nya, så kallade, Gula entrén är invigd på A6 påbörjas ombyggnationen av den Röda entrén där Blomstertid i dag har sin butik. Den delen beräknas vara färdig år 2019.

– Jag har tecknat mig på den plats där vi är idag. Tanken är att vi i framtiden ska ha en Blomstertid-butik vid varje ingång.

Under ombyggnationen av den Röda entrén öppnas en ny, tillfällig, entré där klädbutikerna Brothers och JC har sina lokaler i dag.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load