Poolkungen säljer pooler och spabad till främst privatpersoner. Temabild. Foto: Pixabay

Ny poolbutik öppnar på Solåsen: ”En växande marknad”

I månadsskiftet januari–februari öppnar Poolkungen sin första butik i Jönköping.

Kedjan säljer pool- och spabad till främst privatpersoner och har sedan tidigare butiker i bland annat Stockholm, Göteborg, och Malmö.

– Vi är i ett expansionsskede och öppnar där det finns folk, säger vd:n Christian Nordlander till News.

Butiken i Jönköping blir Poolkungens nionde och den kommer att öppna på Solåsvägen 22.

– Det här är en växande marknad. Folk har mer pengar att röra sig med i dag. Vi ser också en ändrad inställning hos folk. För tio år sedan sågs pooler och spabad som lyxkonsumtion. Men i dag är folk så mycket uppe i varv så den här stunden man kan få i ett eget spabad eller vid sin pool värderas mycket högre av gemene man, säger Nordlander.

Den nya butiken på 700 kvadratmeter kommer att ha en uppbyggd pool och ett tjugotal spabad. Det kommer även att finnas möjlighet att bada inne i butiken.

– Det finns ett så kallat darkroom där man kan gå in i. Där kan man framkalla den där kvällskänslan då man ofta badar. Så kan man sitta där, hela familjen, och provbada, säger Nordlander.

Butiken kommer att öppna i månadsskiftet januari–februari.

– Vi placerar oss i ett expansivt område där det rör sig mycket folk. Mina förväntningar är stora och vi hoppas på mycket besök, säger Norlander och tillägger avslutningsvis:

– Till en början vill vi göra oss ett namn på orten. Vi blir jätteglada om folk bara kommer förbi och tittar på det vi har.

-----

No more pages to load