Christer Modig är affärsområdeschef för radio på MTG Sverige. Foto: Pressbild / Pixabay

Ny radiosatsning till Jönköping – ska sno lyssnare från P4

Till hösten sker stora förändringar av det lokala radioutbudet. Nu står det klart att Star FM, som tidigare bara funnits i Stockholm och Göteborg, börjar sända i Jönköping.

Som JKPG News tidigare berättat börjar den kommersiella radiojätten NRJ för första gången sända i Jönköping i år. Den 1 augusti tar kanalen över Rix FM:s nuvarande frekvens 106,0.

Men förändringarna av det lokala radioutbudet stannar inte där. Nu står det klart att MTG, där Rix FM ingår, också ger Jönköpingsborna en ny kanal i samband med att de nya kommersiella radiotillstånden träder i kraft. Det blir då Star FM som kommer att sändas i Jönköping på frekvensen 107,0.

Kanalen har tidigare enbart funnits i Stockholm och Göteborg och riktar sig framför allt till en äldre publik som i dag lyssnar på P4. Stationen spelar musik från 1970-, 80- och 90-talet.

– Star FM har varit en riktig succé framför allt i Göteborg och kompletterar Rix FM perfekt med en något äldre målgrupp. Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio och Trackslistan var den primära källan för musik, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Det står även klart att radioprofilen Jesse Wallin rekryteras från konkurrenten Bauer Media. Han kommer nu att leda Star FM:s nya morgonshow.

– Jesse var med och startade Rix MorronZoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG. Han är en av Sveriges mest rutinerade programledare och en pionjär inom kommersiell radio då han redan på 80-talet sände på Radio City. Star FM är som klippt och skuren för Jesse, säger Christer Modig.

Efter historiska radioskiftet – det här händer med Rix FM i Jönköping

-----

No more pages to load