Zócalo på nya A6 börjar nu servera alkohol. Foto: Mattias Landström

Nya A6-satsningen – ta en tequila på shoppingturen

Mexikanska Zócalo är en av de restauranger som öppnade i och med invigningen av nya A6 för en månad sedan. Nu står det klart att både Zócalo och italienska Dornacci intill börjar servera alkohol.

– Det kommer att vara öl, vin och tequila, säger Zócalos restaurangchef Jan Petersson till News.

På Zócalo kan A6-besökarna prova på mexikanska kryddor. Men restaurangkedjan har sitt ursprung på Island. Det helt nya konceptet i Jönköping finns sedan tidigare på ett tiotal platser runtom i Sverige.

Restaurangen på A6 har i dagsläget åtta anställda och drivs av Jan Petersson, med bakgrund bland annat som kökschef på Pinchos och Hooks Herrgård.

– Jag är restaurangchef än så länge och jag kommer att bli en franchisetagare från och med 1 mars nästa år, säger han.

Petersson säger att han är nöjd med kundtillströmningen hittills, även om det var som mest tryck precis i början.

– Öppningshelgen var extrem. Då gick alla restauranger hur bra som helst. Sen har det lugnat ned sig litegrann. Torsdag till söndag går det jättebra. Men måndag, tisdag och onsdag är det kanske något lugnare.

På restaurangen serveras bland annat kyckling, pulled pork och högrev. Men det finns också mycket vegansk och vegetarisk mat. Allt är gjort från grunden utan halvfabrikat.

– Kungen i vår matlagning är de smaksatta färska grönsakerna, säger Petersson.

Restaurangchefen använder ordet tex-mex för att beskriva Zócalos koncept, en mix mellan det amerikanska och det mexikanska.

– Det är mexikanska recept när det gäller kryddsättningen. Men vi följer också lite det amerikanska. I Mexiko är det oftast proteinet som är kungen. Bland foodtrucksen i USA är det rätt mycket grönsaker och lättare mat. Så det är en kombo av de två kan man säga.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load