George Zaia, Stewart Zaia, Johnny Zaia och Sargon Zaia Foto; Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking

Nypremiär för populär medelhavsrestaurang i city

Sedan december förra året har Grekiska Kolgrillsbaren i centrala Jönköping haft stängt på grund av fasadrenovering. Nu har restaurangen öppnat igen, den här gången i ny regi av brödrakvartetten Zaia.

– Det känns som att vi har varit efterlängtade. Alla älskar ju att grilla på sommaren och hos oss kan man få grillat året runt, säger Sargon Zaia.

Som JKPG News tidigare rapporterat stängde Grekiska Kolgrillsbaren vid årsskiftet på grund av en fasadrenovering på Södra Strandgatan i centrala Jönköping. Planen var ursprungligen att öppna restaurangen igen till sommaren, men fasadrenoveringen drog ut på tiden.

Det dröjde därmed till början av oktober innan verksamheten kunde öppna igen.

– Vi smygöppnade i förra veckan. Vi vill hinna försäkra oss om att allt sitter. Det kommer att bli en officiell invigning inom kort, säger Sargon Zaia.

Tillsammans med sina bröder Johnny, George och Stewart står han som ny ägare till Grekiska Kolgrillsbaren i Jönköping. Franchisekedjan startades 1995 i Södertälje som en familjeägd restaurang med ambitionen att erbjuda kolgrillad mat året runt. I dag finns konceptet på 27 platser i landet.

En liten del av Grekland

På sina 215 kvadratmeter rymmer restaurangen cirka 80 sittplatser. Förutom att satsa på klassiska grekiska rätter som souvlaki, gyros, moussaka och kolgrillat kött så har Grekiska Kolgrillsbaren även gjort sig kända för att vara tidigt ute när det gäller rökförbud, allergideklarationer, handikappanpassning och att minska mängden salt i maten.

– Det är viktigt att alla ska känna sig välkomna hit och kunna ta dela av vår mat, säger Sargon Zaia och tillägger:

– Hos oss får man besöka Grekland för en liten stund.

Nyligen var det premiär för ytterligare en grekisk satsning i Jönköping då restaurang Creta slog upp portarna på Väster. Men konkurrensen i staden är inget som bekymrar bröderna Zaia.

– Det är bara bra med konkurrens, det gör att man hela tiden växlar upp. Det gynnar hela Jönköping. Vi har bara fått positiva reaktioner. Det känns som att vi har varit efterlängtade. Alla älskar ju att grilla på sommaren och hos oss kan man få grillat året runt, säger Sargon Zaia.

Samarbete med Friskis & Svettis

Vägg i vägg med restaurangen finns Friskis & Svettis.

– Vi har ett samarbete med dem där alla deras medlemmar får tjugo procents rabatt på vår kvällsmeny. Sedan kommer vi även att ta fram en kaloriuträkning så att de som tränar vet vad de stoppar i sig – men det kan även uppskattas av vanligt folk.

Tidigare har bröderna drivit två Burger King-restauranger i Jönköping, och innan dess hade de en pizzeria i Halmstad.

– Vi har jobbat tillsammans i arton år och vi kommer bra överens. Visst småtjafsar vi ibland, men det leder ofta till förbättring. Vi har inte tröttnat på varandra än, säger Sargon Zaia avslutningsvis.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load