Snart öppnar Hassan Roshandel ”Kajen 23” vid Lillsjötorget på Atollen. Foto: Alexandra Locking

Oväntade vändningen inför hajpade Atollenpremiären

Bygget av den nya kvarterskrogen ”Kajen 23” på Atollen i Jönköping har dragit ut på tiden. Men nu berättar ägaren Hassan Roshandel för News att man troligtvis kommer kunna öppna i slutet av maj.

Lokalen liknar fortfarande mer en byggarbetsplats än en kvarterskrog och hantverkare arbetar i varje hörn för att allt ska bli klart i tid.

I början var tanken att restaurang ”Kajen 23” på Atollen i Jönköping skulle öppna redan i början av maj, men bygget har tagit längre tid än beräknat. Nu hoppas ägaren Hassan Roshandel att krogen ska vara klar för öppning lagom till Jönköpings marknad den 25–27 maj. Men i värsta fall kan det dröja ytterligare ett par veckor.

– Hinner vi klart till marknaden går vi kanske ut och bjuder folk på lite goda drinkar och en bit mat. Men vi får se vad som händer, säger Hassan Roshandel.

Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking

Som i en italiensk by

Den nya restaurangen kommer öppna i Länsförsäkringars gamla lokaler vid Lillsjötorget, med stora glasfönster ut mot Munksjön. En röd tegelvägg, svart tak och rödvit-rutiga dukar ska föra gästernas tankar till en mysig kvarterskrog i en italiensk by. Allt är klart inne i Roshandels huvud – nu ska det bara bli fullbordat i verkligheten också.

Köket och matsalen kommer att skiljas av med en glasvägg för att gästerna ska kunna ta del av den matlagning som sker. Utanför restaurangen kommer det även att byggas en delvis inglasad pergola. Den kommer att värmas upp under höst- och vinterhalvåret.

Roshandel räknar med med att ha ungefär 40 sittplatser inomhus och 60 sittplatser på uteserveringen.

Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking

En dröm blir verklighet

Drömmen om att öppna en helitaliensk kvarterskrog har funnits med honom länge. Konceptet tycks dock även vara populärt bland hans kollegor i branschen. För ett par månader sedan öppnade italienska Ciro på Lillsjöraden och inom kort öppnar även italienska Ombrelli på samma gata.

För att sticka ut i mängden har Roshandel därför beslutat sig för att bredda sitt koncept från en renodlad italiensk kvarterskrog till en sydeuropeisk. Lamm och pizza kommer att bli några stående inslag från köket.

Han ser fram emot att vara en del av Jönköpings nya restaurangstråk.

– Ju fler restauranger desto mer folk kommer. Sedan gäller det att visa vad man går för. Vi ligger lite vid sidan av, så den som söker en lugnare miljö kanske kommer förbi oss, säger Hassan Roshandel och fortsätter:

– Det är maten som är i fokus hos oss. Vi kommer inte ha några stående menyer på restaurangen, utan vi berättar för våra gäster vad vi serverar under dagen. Det ska vara spännande att komma till oss, säger Roshandel.

Han berättar att han hämtar inspiration till sina rätter genom att besöka andra restauranger både när och fjärran. Han plockar guldkornen och lägger till sin egen touch. Rätterna på ”Kajen 23” kommer vara anpassade efter säsongens råvaror.

Under sommaren kommer restaurangen vara öppen klockan 11–23. Hur det blir med öppettider under hösten och vintern återstår att se.

Hassan Roshandel blev känd för svenska folket när han tävlade i tv-programmet ”Sveriges Mästerkock” år 2016. Han driver sedan tidigare restaurang Kapris i Jönköping.

En glasvägg mellan köket och matsalen gör att gästerna kommer ha full insyn i kockarna arbete. Foto: Alexandra Locking
En glasvägg mellan köket och matsalen gör att gästerna kommer ha full insyn i kockarna arbete. Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking

 

-----

No more pages to load