Charlotte Hjertstedt och Jerry Åkesson Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking

Populära butiken växer och öppnar nytt

Nu gör barnaffären Lilla Violen sin tredje expansion på sju år. Imorgon, fredag, invigs den nya lokalen på Barnarpsgatan.

– Den här gatan tycker vi är otroligt bra för vårt koncept. Vi hoppas att även andra ska se att det går att etablera sig här, säger ägaren Charlotte Hjertstedt.

Paret Charlotte Hjertstedt och Jerry Åkesson startade Lilla Violen för sju år sedan i samband med att de själva blev föräldrar och såg en lucka i barnartikelsbranschen. De började med en liten lokal, på 65 kvadratmeter, på Trädgårdsgatan i Jönköping där de sålde barnvagnar och egendesignade barnkläder. Verksamheten gick bra och ganska snart flyttade de till en dubbelt så stor lokal på Barnarpsgatan.

Nu expanderar de igen och den här gången tar de över Länsförsäkringars gamla lokaler på samma gata. I går låste paret dörrarna till Lilla Violens gamla lokal för sista gången och redan imorgon invigs den nya lokalen på 360 kvadratmeter.

– Då blir det lite jippon med flera fina erbjudanden i butiken, säger Hjertstedt.

Butikens femtio första kunder, på fredag och lördag, kommer att få varsin goodiebag och alla barn får ballonger. Dessutom kommer representanter från flera av butikens leverantörer att finnas på plats. På lördagen blir det även fiskedamm.

– Fördelen med den nya lokalen är att den är mycket större, vilket gör att vi har haft möjlighet att bredda vårt sortiment. Dessutom är lokalen mycket bättre placerad än den gamla. Vi har ju de bästa skyltmöjligheterna här i korsningen, säger Hjertstedt.

Butiken har två visningsfönster där miljöerna kommer att förändras efter högtider och årstider.

– Kunder som går förbi ska få känslan av att de ser in i ett barnrum, förklarar Hjertstedt.

Ovanför entrén till butiken sitter en ny logotyp till Lilla Violen, som ägarparet själva har designat.

– Vi, tillsammans med fastighetsägaren och övriga butiker här, försöker att liva upp den här gatan. Att vi väljer att stanna kvar tycker jag är ett kvitto på att vi tror på den här platsen. Det har varit så mycket negativt tidigare, men nu tycker jag att det har vänt, säger Åkesson.

– Det här gatan tycker vi är otroligt bra för vårt koncept. Vi hoppas att även andra ska se att det går att etablera sig här, tillägger Hjertstedt.

Men tankarna på att flytta från Väster har funnits där. Ägarna berättar att de bland annat har fått förfrågningar från både A6 och Solåsen.

– Men vi trivs här på Väster och vi vill ju vara en citybutik, säger Hjertstedt.

På frågan om paret kommer att öppna fler butiker svarar de att de vill ta en sak i taget.

– Men det är klart att tankarna har funnits där, säger  Hjertstedt.

Nu när flytten är över hoppas ägarna att de ska få tid över till att återuppta sina butikspartyn för far- och morföräldrar.

– Då får de ha butiken helt för sig själva, och så bjuder vi på kaffe och frallor. Det har varit väldigt uppskattat och det saknar jag ibland. Det vore kul om vi kunde komma igång med det nu igen, säger Åkesson avslutningsvis.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load