Malin Gramer, till vänster, och Ola Lustig, till höger, är två av profilerna på NRJ. Här tillsammans med gästen Molly Sandén. Foto: Press / Gratisbild

Radiogigant intar Jönköping för första gången – knycker ärkerivalens frekvens

Det står nu klart att den kommersiella radiojätten NRJ börjar sända i Jönköping från och med nästa år. Samtidigt tappar huvudkonkurrenten Rix FM sin frekvens.

– Det innebär att den fantastiska studentstaden Jönköping, som vi inte har nått tidigare, äntligen kommer att få lite bra musik, säger Mark Iglesias på Bauer Media till News.

Den 31 juli nästa år är ett viktigt datum för svensk radio. Då upphör nämligen de radiotillstånd som gällt sedan 1993.

Efter en dold budgivning stod det tidigare i höst klart att de tre nationella sändningstillstånden gick till Mix Megapol, NRJ och Rix FM. Mix Megapol ägs av Bauer Media, som också har ett samarbete med NRJ.

De nya sändningstillstånden innebär också att NRJ för första gången kommer att kunna höras i Jönköping. Förändringen medför också att NRJ tar över Rix FM:s nuvarande frekvens på 106,0.

– Den är värderad till en av de bättre frekvenserna i Jönköping. Vi har tagit över den eftersom vi lade ett högre bud i den här budgivningen, säger Mark Iglesias, som är varumärkeschef på Bauer Media.

NRJ

En ursprungligen fransk radiostation som funnits i Sverige sedan 1993. Finns totalt i 14 länder runtom i världen.

NRJ sänds från Stockholm, men kommer att ha lokala reklaminslag i Jönköping.

-----

No more pages to load