Foto: Pressbilder

ROL köper Fredbergs Inredningar – och byter namn

ROL Retail Solutions AB, i Jönköping (ROL) har förvärvat Fredbergs Inredningar AB, ett Mariestads-baserat företag med stora kunder inom detalj- och restauranghandeln. Samtidigt byter ROL namn till ROL Fredbergs.

I ett pressmeddelande skriver ROL att de i och med köpet av Fredbergs Inredningar AB får en starkare position på den växande europeiska
marknaden för nyckelfärdiga projekt inom restaurang och butikskedjor.

Fusionen av Fredbergs och ROL Retail Solutions Sweden AB kommer att bidra till en stor styrka inom bolaget, med visionen att göra ROL Fredbergs till den självklara partnern för nyckelfärdiga projekt inom nyetablering eller renovering av kedjekunder.

– Tack vare Fredbergs kompetens inom ”Turnkey Projects” tillsammans med mycket nöjda kunder så adderar vi ytterligare ett värde till våra klienter och får full effekt på våra etableringar runt om i Europa, där vi planerar en kraftig tvåsiffrig tillväxt inom de närmaste
åren. Nu har vi både produktionskapacitet och projektkompetens för att ge våra stora kunder en pålitlig och kostnadseffektiv projektleverans, säger Per-Olof Svensson, koncernchef på ROL, i ett pressmeddelande.

Skall expandera till USA och Asien
Förvärvet passar väl in i ROL:s tillväxtstrategi för Europa. ROL koncernen har vuxit betydligt runt om i världen under de senaste åren och har nu cirka 750 anställda internationellt (främst inom produktion).

– Vi startar upp och bygger plattformen för nyckelfärdiga projekt i Europa för att sedan gå vidare med satsningen till våra andra verksamheter i USA och Asien, säger Per-Olof Svensson.

ROL tillverkar inredning åt stora internationella butikskedjor, bland annat H&M, ICA, Shell och OK/Q8. Tillverkningen sker via egna producerade fabriksenheter i Sverige, Litauen, Kina och USA.

2016 omsatte ROL Retail Solutions cirka 99 miljoner kronor med ett resultat efter finansnetto på cirka 21 miljoner kronor.

-----

No more pages to load