Tommy Fritz, vd på Tosito. Foto: Mattias Landström / Illustration

Byggherren avslöjar: Så blir det nya superkvarteret i city

Cirka 120 lägenheter fördelade på fyra huskroppar mitt på Öster. Det är fastighetsbolaget Tositos nya bostadssatsning i city.

– Det blir en stadsmässig innergårdsmiljö och det blir en karaktär på husen som vi tycker är rätt spännande, säger Tommy Fritz, vd på Tosito, till News.

Det är parkeringsplatsen intill Saabs gamla fastigheter längs Odengatan som nu omvandlas till ett helt nytt bostadskvarter, något JKPG News rapporterat om tidigare.

Kvarteret, som är döpt till East, kommer att bestå av bostadsrättslägenheter i storlekar mellan 45 och 96 kvadratmeter. Bakom projektet står byggherren Tosito tillsammans med Enter Arkitektur.

– Det blir en stadsmässig innergårdsmiljö och det blir en karaktär på husen som vi tycker är rätt spännande med materialval och design. Alla lägenheter får en bra uteplatsbalkong i olika väderstreck, säger Tommy Fritz, vd på Tosito, till News.

Inflyttningen är beräknad till hösten 2019. Lägenhetspriserna är ännu inte klara men kommer att offentliggöras i november, då försäljningen också påbörjas. Men enligt Fritz kommer priserna inte att skilja sig mycket jämfört med lägenheterna i Munksjöstaden.

– Det är där någonstans nivån är. Vi hoppas att det är ett väldigt bra projekt, så att det är prisvärt, säger han.

Trots att det blir en design som sticker ut bedömer Fritz att det nya kvarteret kommer att smälta in på ett bra sätt i den övriga bebyggelsen i området.

– Vi gör ett klassiskt kvarter, men det är ändå fyra huskroppar med öppningar emellan. Öppenhet i samhället tycker vi är viktigt, så man inte håller på och stänger kvarter. Sen håller vi den femvåningsstruktur där angränsande kvarter också ligger.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load