75 kronor blir avgiften för paket som man beställer utanför EU. Foto: Postnord

Så hög blir avgiften på “Kina-paketen”

Redan från den 1 mars inför Postnord en administrationsavgift på “Kina-paketen”. Avgiften blir minst 75 kronor.

Brukar du köpa varor via internet från Kina och andra länder utanför EU? Då får du räkna med att betala minst 75 kronor extra per paket från den 1 mars, enligt SVT Nyheter.

– Det är naturligtvis på det sättet att från ett konsumentperspektiv hade det varit bättre om vi hade kunnat få en längre övergångsperiod. Men vi förhåller oss till de direktiv vi får från Tullverket, säger Thomas Backteman, kommunikationschef på Postnord, till SVT Nyheter.

Postnord inför nämligen från den 1 mars en administrationsavgift på 75 kronor per paket, upp till ett värde av 1 500 kronor. Är värdet över 1 500 kronor blir administrationsavgiften 125 kronor. Avgifterna införs för att moms ska betalas in till statskassan och för att tull ska betalas på varor som är värda mer än 1 500 kronor.

Senaste året har importen av billiga varor exploderat. Varje vecka kommer det cirka 600 000 paket till Postnords terminal vid Arlanda!

– Det är bara att bita ihop och antingen betala för den billiga vara man ändå köpt eller konsumera mer på hemmaplan, säger Åsa Willcox, avdelningschef på Tullverket och ansvarig för dessa frågor, till SVT Nyheter.

Postnord chockhöjer priset för paket beställda från Kina

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load