Sensys tar hem en 100-miljonersorder från Mellanöstern. Foto: Pressbild

JÄTTEAFFÄREN: Sensys landar 100-miljonersorder från Mellanöstern

Sensys Gatso med huvudkontor i Jönköping har tagit hem en order från Mellanöstern gällande fordonsmonterade trafiksäkerhetssystem. Ordern är värd 100 miljoner kronor.

Det är en statlig kund i Saudiarabien som ligger bakom beställningen av ett trafiksäkerhetssystem till ett uppskattat värde av 100 miljoner kronor.

Ordern är, enligt Sensys, ett resultatet av en omfattande typgodkännandeprocess baserad på krävande tester som utförts på lokala vägar i Saudiarabien. Dessutom, som en del av samma process, har en kundanpassad mjukvara utformats och installerats.

– Användningen av våra fordonssystem har visat sig vara ett mycket effektivt sätt att minska trafikolyckor och vi är glada att fortsätta försäljningen av denna lösning på en ny marknad i Mellanöstern. En mycket kunnig kund kombinerat med en stor marknad som behöver mobila lösningar gör denna order extra intressant, säger Saman Alae Naziri, General Manager, Sensys Gatso Group MENA, i ett pressmeddelande.

Ordern förväntas delas upp i leveranser om cirka 8 miljoner kronor per leverans. Den första leveransen beräknas ske under andra kvartalet 2018.

 

-----

No more pages to load