Från vänster: Jörgen Ekdal, VD i Polstiernan Industri AB och  Per Vannesjö, ägare till PVI. Foto: Press

Storaffären: Miljardkoncern köper R-Man

Per Vannesjö Industri AB (PVI) har förvärvat R-man i Värnamo AB från moderbolaget Polstiernan Industri AB.

R-man är en ledande tillverkare av bockade rör till fordonsindustrin och annan verkstadsindustri. Verksamheten omsätter cirka 100 miljoner kr och har 50 medarbetare i Värnamo. Nu köps bolaget upp av PVI, som  är en industrikoncern med säte i Västerås som omsätter ca 550 miljoner kr med ca 260 medarbetare.

PVI har även innehav i två relaterade industrikoncerner, Inducore AB och AnVa Industries AB som ingår som intressebolag i PVI. Inklusive dessa koncerner är den samlade omsättningen ca 2,5 miljarder kr.

– Genom försäljningen av R-man kan vi fokusera på vårt arbete att vidareutveckla Polstiernan Industri med möbelindustrin som främsta kundsegment. Den nya ägaren har gedigen industriell kompetens, inklusive bred erfarenhet av fordonsindustrin och annan verkstadsindustri, och har dessutom en långsiktig inriktning. Jag är övertygad om att R-man kommer att kunna dra god nytta av den nya ägaren och koncerntillhörigheten säger Jörgen Ekdal, VD för Polstiernan Industri AB, i ett pressmeddelande.

Per Vannesjö, ägare till PVI, säger följande om förvärvet:

– R-man har genomgått en kraftfull turn-around under senaste året och är idag ett lönsamt bolag. Jag ser fram emot att med mitt team ta över stafettpinnen och vidareutveckla R-man.

Den lokala ledningen i R-man fortsätter oförändrat med Peter Bossius som platschef och Erik Reuser försäljningschef. Anders Thålin blir ny VD efter Jörgen Ekdal.

-----

No more pages to load