Nu säljs Gallys gelato och café på Brunnsgatan i Jönköping. Foto: Alexandra Locking

Storsatsningen kom av sig – nu säljs glassbaren

Så sent som i maj skrev News om familjen Gozubuyuks italienska satsning Gallys gelato och café på Brunnsgatan i centrala Jönköping. Men det gick inte riktigt som ägarna hade hoppats på och nu säljs verksamheten.

Det är i en annons på Blocket som ägarna till Gallys gelato och café meddelar att verksamheten på Brunnsgatan ska stänga och därmed är till salu.

I maj förra året lät familjen Gozubuyuk sitt tidigare bageri genomgå en ordentlig makeover med nytt fokus på italiensk glass. Lokalerna totalrenoverades och ambitionerna var höga, men det visade sig snart bli platt fall för den nya verksamheten.

– Här erbjuder vi äkta gelato av högsta kvalitè, med folk köper hellre glass i plastförpackning på Ica Maxi eller mjukglass på Ikea och Biltema, säger ägaren Mustafa Gozubuyuk till News och fortsätter:

– Jönköpingsborna är rädda för att testa nya saker.

Det begärda priset på caféet är 800 000 kronor. Enligt ägarna ingår alla inventarier som beskrivs vara i nyskick. Lokalerna är på 150 kvadratmeter med plats för cirka 40 sittplatser, samt en uteplats med ungefär 50 gästplatser på sommarhalvåret.

 

Spagettiglass på nyöppnat italienskt café

-----

No more pages to load