Systrarna Cecilia ”Cicci” och Jessica Tinnis öppnar en ny frisörsalong i Butik Lena Marias gamla lokaler på Östra storgatan.  Foto: Alexandra Locking

Systrar öppnar ny frisörsalong på Öster: ”Ska kännas lyxigt”

Nyligen skrev News om att hemslöjdsaffären Butik Lena Maria på Östra Storgatan i centrala Jönköping stänger igen. Nu kan vi även berätta att det blir två systrar som tar över lokalerna. I slutet av januari öppnar de frisörsalong Studio Kreativ.

Systrarna och frisörerna Cecilia ”Cicci”, 25 år, och Jessica Tinnis, 23 år har tidigare arbetat som anställda på olika salonger i Jönköping. När lokalen på Östra Storgatan 52 blev ledig bestämde de sig för att det var dags att uppfylla drömmen om en egen frisörsalong.

– Vi har pratat löst om att starta eget i flera år, fast det har alltid varit något som ska ske i framtiden. Men när den här lokalen blev ledig så kände vi att ”nu eller aldrig”, säger Jessica Tinnis.

– Det kändes som rätt läge då ingen av oss har barn och så. Frisöryrket är ju inte så lätt att få ihop med vardagspusslet, fortsätter Cecila Tinnis.

Lokalen, som är på cirka 90 kvadratmeter, är just nu under renovering men i färdigt skick är systrarnas ambition att salongen ska kännas ombonad och lyxig.

– Det blir en ljus bas med svarta ståldetaljer, en sammetssoffa och toner i grått, svart, blått och guld, förklarar Cecilia Tinnis.

Till en början kommer systrarna att driva salongen på egen hand med tre platser. Men lokalens yta ger möjlighet för ytterligare två kundstolar och i framtiden hoppas duon på att kunna anställa fler.

– Det finns många frisörsalonger i stan och vi vill försöka sticka ut genom att erbjuda det där lilla extra. Det ska kännas lyxigt att komma in här och man ska verkligen få det man betalar för, säger Cecilia Tinnis.

– Man lägger den där inpackningen på kunden, ger lite extra hårmassage och gör den där stylingen efteråt. Varje kund ska känna sig unik, fortsätter Jessica Tinnis.

Systrarna är överens om att lokalens läge är perfekt för deras koncept.

– Det är smidigt med parkeringar, samtidigt som det är skönt att inte ligga mitt i centrum. Vi vill inte ha det där springet som det kan bli på en gågata. Det här ska inte vara en shop, säger Cecilia Tinnis.

Hur blir det att samarbeta med sin syster?

– Under uppväxten har vi haft världens bråk med varandra, men vi blir alltid sams snabbt igen. Så jag tror inte att det kommer bli några problem, säger Jessica Tinnis och får medhåll från sin storasyster som tillägger:

– Jag är en ganska principfast person och som storasyster har jag gärna ”bossat” en del. Men jag har fått lära mig att ta ett steg tillbaka när det gäller det..

Som frisörer anser duon dock att de är väldigt lika.

– Vi är glada, sociala och pratglada. Som frisör måste man kunna ta många olika typer av människor. Det är prio ett, säger Jessica Tinnis.

Från frukost till bubbel

Frisörsalongen slår upp portarna den 25 januari och kommer att ha öppet måndagar till fredagar, samt en del lördagar med fokus på event så som tjejkvällar och möhippor.

– En dag i veckan kommer vi att öppna redan klockan sju på morgonen och erbjuder då frukost de första två timmarna. Det finns även tankar på att kunna servera bubbel eller vin på fredags- och lördagskvällar, säger Cecilia Tinnis.

-----

No more pages to load