Jari Tolonen och Sandra Henriksson är nya krögare på A6 Golfrestaurang. Foto: Alexandra Locking

Välkända krögare tar över A6 Golfrestaurang: ”Riktigt kul”

Nu har A6 Golfrestaurang fått ny ägare. I årsskiftet skrev Plankkungens huvudägare George Josefsson på kontraktet som löper över tre års tid. De välbekanta ansiktena Sandra Henriksson och Jari Tolonen kliver in som restaurangchef respektive kökschef.

Den 1 mars är det premiär för A6 nya Golfrestaurang på Centralvägen i Jönköping. Verksamhetens ansikten utåt är två välkända profiler i branschen, nämligen Sandra Henriksson och Jari Tolonen.

– Vi kommer att inrikta oss mycket på medlemmarnas behov här uppe, med vällagad husmanskost som grabbarna i köket får ta hand om. Vi kommer också att driva mycket klubbkvällar tillsammans med klubbchefen Per Simonsson. Han har stora visioner så det kommer bli ett nära samarbete, säger Henriksson.

Bakom sig har hon 14 år i restaurangbranschen och närmast kommer hon från Stationen i Habo.

Kollegan Tolonen har lagat mat i över 25 år och bland annat varit verksam som kökschef på Jormas bar och restaurang.

Vip- och temakvällar

Den 20–21 februari inleds säsongen med två vip-kvällar för Golfklubbens medlemmar. Under mars och april kommer restaurangen att ha öppet för lunchservering och därefter kommer det att erbjudas både frukost, lunch och middag sju dagar i veckan.

– Vi kommer även att ordna en del temakvällar med exempelvis dryckesprovning, berättar Henriksson och fortsätter:

– Dessutom har vi en kiosk som är öppen på helger och vid tävlingar. Vi kommer att vara väldigt flexibla med öppentider.

Husmanskost och smörgåstårtor

– Det ska bli riktigt kul att få servera vällagad husmanskost tillsammans med min kollega i köket. Det är inte så många som inriktar sig på ren husmanskost nu för tiden. Min kålpudding går inte av för hackor. Sedan ser jag fram emot direktkontakten med gästerna, säger Tolonen.

A6 nya Golfrestaurang kommer också att erbjuda ett brett utbud av smörgåstårtor, räkmackor och exotiska plankor.

– Där har vi en stor fördel med Plankkungen, säger Henriksson.

A6 Golfrestaurang är cateringfirmans första restaurangsatsning och nu kommer man ha möjlighet att leverera varm mat till företag.

– Nu hoppas vi att folk ska hitta hit och att ännu fler boende ska besöka oss på kvällar och after work, säger Henriksson avslutningsvis.

-----

No more pages to load