Pressbild: Resia

Värmen ger tokbilliga utlandsresor

799 kronor. Det är vad en veckas utlandssemester med flyg och boende kostar just nu. Maj månads varma svenska badväder har fått priserna på utlandsresor att störtdyka.

Vill du resa utomlands på semestern är det alltså läge att boka nu. Men det gäller att passa på. Redan vid midsommar kan priserna stiga rejält.

– Med en rekordvarm försommar är priserna på resor lägre än på mycket länge. Priset för en veckas semester ligger just nu på från 799 kronor inklusive flyg och boende, vilket är helt galet. Tänk också på att sista minuten-resor inte alltid behöver betyda att man reser i morgon. Det går att fynda även i juni och juli redan nu, säger Lina Eklund, PR-specialist på resejätten Resia.

Bland de mest populära semesterresmålen just nu, finns både nykomlingar och gamla bekanta som på grund av oroligheter ibland annat Turkiet och Frankrike varit mindre populära på senare tid, men som nu åter placerar sig i topp på semesterresornast tio-i-topp. Men högst på list-topparna placerar sig resmål som vi börjat känna igen som semesterklassiker.

DE POPULÄRASTE RESMÅLEN

CHARTER

 1. Palma de Mallorca (1)
 2. Chania , Kreta (2)
 3. Rhodos stad (6)
 4. Split, Kroatien (3)
 5. Larnaca, Cypern (4)
 6. Antalya (ny)
 7. Kos stad (7)
 8. Heraklion, Kreta (8)
 9. Zakynthos stad (9)
 10. Preveza (ny)

 

REGULJÄRFLYG

 1. London (1)
 2. Barcelona (2)
 3. New York (3)
 4. Malaga (6)
 5. Prag (8)
 6. Rom (9)
 7. Alicante (7)
 8. Paris (ny)
 9. Palma de Mallorca (10)
 10. San Francisco (4)

Källa: Resia

-----

No more pages to load