Annons

Annica Roos är redo att möta alla ressugna Jönköpingsbor på A6 21 januari. Då är massor av spännande utställare på plats, dessutom ordnas tävlingar med fina resepriser och aktiviteter för barn. ”På resemässan får alla chansen att drömma sig bort,” säger Annica, som jobbar på Resehuset i Jönköping. Foto: Mattias Landström Andorras gnistrande snö kan reta många resenerver. Vill man ha mer inspiration är Resemässan på A6 lördag 21 januari ett givet val. Luff i USA och Kalifornien är en av Annica Roos favoriter. Då kan Golden Gate-bron i San Francisco vara ett spännande mål. Trött på vinter och mörker? Maldiverna står för allt annat än nordisk tristess med vita ständer och klarblått hav.

Resemässan på A6: Jag blir avundsjuk på mina kunder

Hon drömmer om Tahiti, Kalifornien, Lissabon och mycket, mycket mer.

Efter 13 år på Resehuset i Jönköping är trebarnsmamman Annica Roos, 35, fortfarande lika ressugen.

– Ofta blir jag avundsjuk på mina kunder när de bokar sin resa, berättar hon.

För alla som vill inspireras till nästa resa, kanske livets stora drömresa, finns inget bättre sätt än att besöka Resemässan på A6 lördag 21 januari klockan 10–18.

Nu i dagarna finslipar Annica på programmet.

– På resemässan får alla chansen att drömma sig bort. Utbudet på mässan är stort om det så gäller kryssningar, storstäder, road trips, safarin, badsemestrar eller vad som helst, var som helst i världen, berättar hon.

Utforskar alla resmål

På mässan får Annica chansen att dela med sig av det hon lever med dagligen i sitt arbete – att planera spännande resor.

– Mitt jobb är fantastiskt eftersom jag kan vara i hela världen på en dag. Tillsammans med mina kunder utforskar jag alla tänkbara resmål, säger hon.

Här nedan bjuder Annica på sin personliga topp-5-lista över drömresmål. Det bubblar förslag ur henne när man börjar prata resor.

Själv har hon börjat planera en kryssning i Karibien i november där hon som reseledare kommer guida ett antal resenärer. Anmälan öppnar snart och Annica tippar att intresset blir stort.

Allt fler vill kryssa

– Just kryssningar blir alltmer populära. Det finns ett lugn över det, samtidigt som det finns tid att umgås och man får besöka flera länder man aldrig skulle kommit till annars, säger hon.

Resemässan på A6 Center är årligen återkommande sedan 2006 och utvecklas varje år. Den hålls mitt i köpcentret på A6 i den naturliga shoppingmiljön och sträcker sig mellan de båda kafétorgen.

En rad utställare kommer finnas på plats och bjuder på sina restips och upplägg.

I år finns dessutom fem inspirerande föreläsningar man kan anmäla sig till. För barnen kommer Bamse på besök, liksom Lollo & Bernie och även Mino.

Resecheck på 5000 i potten

Och kanske bäst av allt – tipstävlingen. Det är en slags tipspromenad för allmänheten där vinnarna kan komma hem med allt från handdukar till värdefulla resecheckar.

Cyperns turistbyrå Visit Cyprus utlovar till exempel en Cypern-resecheck värd 5000 kronor.

< arrangeras av A6 Center ihop med Resehuset som är en Jönköpingsbaserad resebyrå med tre kontor som ligger på Barnarpsgatan, Smedjegatan respektive A6 Center.

fakta

Annicas topp-5 drömresor:

1 Tahiti i Söderhavet. Speciellt ön Bora Bora. ”Att få bo i ett hus på pålar i vattnet. Det är nog den romantiska drömmen som lockar.”

2 Road trip i USA. Speciellt Kalifornien. ”Golden California, du vet. San Francisco till Los Angeles genom Las Vegas och San Diego.”

3 Kryssning i Karibien. ”Det är nog en dröm för många. Ett mysigt sätt att umgås samtidigt som man får se flera länder på en vecka.”

4 Sydamerika. Med Amazonas och Machu Picchu. ”Ett recept på en bra resa innehåller ett äventyr och då verkar det här vara så spännande”.

5 Lissabon. ”En pärla. Lissabon är nog den storstad jag kommer att besöka härnäst. Ett härligt restaurangliv kombinerat med stad och möjligheten att ta sig till havet gör resmålet komplett. Det är dessutom prisvänligt.”

Föreläsningar på Resemässan A6 Center

Lördag 21 januari 11.30–12.00: Kryssning – en semester utöver det vanliga. Arrangör: MSC

12.15–12.45: Våra resor 2017. Arrangör: Scandorama/Ölvemarks

13.00–13.30: Safari i Afrika. Arrangör: Jambo Tours

13.45–14.15: Norska kusten. Arrangör: Hurtigruten

14.30–15.00: Rundresa i Amerika. Arrangör: Swanson’s

Utställare på Resemässan

Swanson’s

TUI

Ving

Apollo

Jönköping Airport

Next Jet

BMI

Quality Travel

Forex

Visit Cyprus

Golf Plaisir

Jambo Tours

Hurtigruten

Scandorama/Ölvemarks

MSC Cruisers

Royal Caribbean

End of content

No more pages to load