Kulturhuset i Jönköping Foto: pressbild

Nu startar Föreningen Kulturhuset Kulturhusfonden

JÖNKÖPING. Föreningen Kulturhuset: Kulturhusfonden – för ett hus i centrum!  

Nu startar Föreningen Kulturhuset Kulturhusfonden. Syftet är att samla in pengar för att kunna köpa en fastighet där verksamheten kan fortsätta utvecklas.

– Vi kommer så klart med alla medel försöka behålla det hus vi har idag.

Om detta skiter sig, planerar vi att köpa ett hus, säger Sebastian Dahlander, styrelseledamot i Föreningen Kulturhuset. Vi måste helt enkelt säkra framtiden för all den verksamhet föreningen står för och möjliggör idag. Alla donationer och bidrag är välkomna, små som stora.

Jönköpings Kommun vill sparka ut Föreningen Kulturhuset ur Kulturhuset och göra om hela huset till ett “kulturhotell” i kommunal regi. Föreningen Kulturhuset har  drivit Kulturhuset sedan starten 1982.

– Oberoendet och medlemsstyret har varit avgörande för den bred och mångfald som Kulturhuset står för idag. Genom att vi som är aktiva gemensamt äger huset säkrar vi oberoendet och därmed framtiden för Kulturhuset, säger Sebastian Dahlander.

Kulturchefen Ella Fronzcack och kulturnämndens ordförande Inger Gustavsson har gjort flera utspel om att de välkomnar Föreningen Kulturhuset i sitt nya kulturhotell och sagt sig vilja ha ett samtal om framtiden. Samtidigt har kommunikationen, precis som sedan starten för tre år sedan gått via  pressmeddelanden och mediala utspel. Nu senast i måndags då kulturchefen kringgick kulturnämnden genom att skicka ut ett pressmeddelande om att
Föreningen Kulturhuset sägs upp och kastas ut.

– Kommunen säger att de vill ha dialog, men deras agerande visar motsatsen. Dom säger sig vilja satsa på kulturen, samtidigt drar dom bara ner överallt. Politikerna säger sig vilja stå för lite galenskap, och det är väl på den punkten de faktiskt lyckas. säger Sebastian Dahlander i ett pressmeddelande. Vi har idéerna, viljan, kraften och resurserna men vi behöver ett hus för att kunna bedriva verksamheten. Politikerna stänger ner, vi öppnar upp.

– Vi vet att stödet för Kulturhuset är stort och det har redan kommit in en del pengar. Ingen donation är för liten i den fortsatta kampen för ett hus i centrum! säger Sebastian Dahlander.

Kulturhusfondens bankgiro: 176-4778
Hemsida: http://kulturhusfonden.wordpress.com

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load