Foto: Agnes Bjurek

Det fnissades och skrattades på Teaterbion

– När ABF:s teatergäng spelade teater hos Teaterbion i Tändsticksområdet, så blev det en succé. De fick spela för fullsatta hus. Och det fnissades och skrattades.

Våren är här och premiärerna för ABF:s många teaterdeltagare duggar tätt runt om i Jönköping. Några ABF-ungdomar i Jönköping har under läsåret arbetat med en komedi av Mats-Arne Larsson tillsammans med ABF:s dramapedagog Elisabet Lagerqvist .I helgen hade de premiär och under början av veckan har de spelat sin pjäs för hundratals personer

Pjäsen som är en fars om svensk invandrarpolitik utspelar sig i skolmiljö. Absurda sammanträffanden, galna förvecklingar sker i en historia om tjejerna Hönan och Fancys och deras kamp för hindra en utvisning. Ett arbete som nära nog kommer att kosta invandrarministern livet samt sätter en myror i huvudet på deras musiklärare. Av en slump får invandrarministern motorstopp utanför skolan. En slump som sätter fart på tillvaron för alla inblandade. När en rörmokare som är väldigt lik invandrarministern dessutom kommer till skolan är snart förvecklingarna i full gång.

Kulturhusets Teaterbio fylldes med fniss och skratt, när de proffsiga ungdomarna spelade den härliga komedin för Jönköpingsborna och teatergänget växte som aktörer och föreställningarna med dem. Deras ledare Elisabet Lagerqvist satt och myste vid ljusbordet av stolthet när de bjöd på ett fantastiskt spel.

Hans Mannefred

-----

No more pages to load