Efter förvärvet av Miklagruppen står det klart att Hedin bil kommer att driva nya Porsche center i Jönköping. Foto: Pixabay / Mattias Landström

Biljättens superaffär – tar över nya prestigesatsningen i Jönköping

Efter flytten till det nya bilvaruhuset på A6 förbereder nu Hedin bil sin nästa storsatsning i Jönköping. Förvärvet av norska Bavaria innebär att det blir Hedin som kommer att driva en planerad lyxbilsanläggning längs E4.

Det var hösten 2016 som Hedin bil öppnade sitt nya varuhus vid A6. En flytt som ledde till en ökad butiksyta på över 8 000 kvadratmeter och 10–20 nya jobb.

Nu förbereder bilhandlaren sin nästa storsatsning i Jönköping. I september 2017 köpte Hedin bil upp norska Miklagruppen, där bland annat Bavaria ingick. Det innebär att det nu är Hedin som kommer att driva nya Porsche center.

– I och med förvärvet ökar Anders Hedin invest-koncernen omsättningen med över sex miljarder kronor och vi kommer att komplettera varumärkesportföljen med flera nya kvalitetsmärken. Samtidigt får vi en större geografisk täckning i både Sverige och Norge och vi välkomnar ytterligare 900 kompetenta medarbetare till koncernen, sade koncernchefen Anders Hedin i ett pressmeddelande då.

Som JKPG News kunde avslöja för drygt ett år sedan planerade Bavaria Nordic för att öppna ett komplett Porsche center längs E4 genom Jönköping tillsammans med Porsche Sverige. I och med uppköpet av Miklagruppen föll det i stället på Hedin bils lott att driva den planerade anläggningen.

– Man förvärvade ju Porsche center i Borås, Göteborg och Linköping. Sen efter det gjordes förvärvet av Bavaria, och de hade kontrakt på att bygga anläggningen i Jönköping. Miklagruppen hade även försäljning av Porsche i Norge. Nu passade det väldigt bra att det ramlade in under vårt träd, säger Rickard Magnusson, som är vd för Hedin performance cars, till News.

Enligt Rickard Magnusson kommer Porsche center i Jönköping att vara jämförbart med motsvarande anläggningar i Göteborg och Borås.

– Bäst som referens kanske är Göteborgsanläggningen, för den är nyast. Den öppnade här i december.

Då öppnar nya lyxbilsanläggningen i Jönköping

-----

No more pages to load