Dan Jonsson, nöjd koncernchef på Atteviks Bil. Foto: Hans Järeby / Mattias Landström

De nådde länge eftertraktad drömgräns

Atteviks spräckte en drömgräns i antal sålda bilar under 2017 och sålde 10 141 nya och begagnade bilar. En av flera bidragande orsaker som drev upp Atteviks Personvagnars omsättning till en rekordnivå på hela 2,1 miljarder kronor.

– Det har under ett antal år varit ett mål att sälja över 10 000 bilar och nu nådde vi det och det blir ett roligt bilår att lägga in i historieböckerna, säger Dan Jonsson som är koncernchef på Atteviks.

Det var inte bara bilförsäljningen som nådde rekordnivåer. Även inom service och reservdelar sattes omsättningsrekord med 359 miljoner kronor. En stark konjunktur, låga räntor och fortsatt ”ny” försäljning på konsumentleasing är tre skäl till rekordet.

– Nu är det 2018, och även det ser vi ljust på. Det är valår och de brukar bli lugna och bra bilår. Dock bör konsumenterna och företag se över sitt bilinnehav under första halvåret i och med det nya skattesystemet, Bonus Malus, säger Dan Jonsson.

Bil Sweden spår en bilmarknad på 360 000 bilar för året och det är ju snudd som fjolåret, så en fortsatt stark bilmarknad är att vänta. Bil Sweden snuddar även på bilår framöver på en totalmarknad om cirka 400 000 bilar per år.

Investeringar och nyanställningar

– Den starka bilmarknaden under en räcka av år nu, gör att vi måste nyrekrytera främst inom vår servicemarknad. Vi är i skriande behov av utbildade mekaniker på samtliga våra orter. Våra bilmärken har nu störst bestånd av bilar som rullar på de Svenska vägarna och vi lokalt måste tillse så att vi kan ge dem bästa tänkbara service. Även fortsatta investeringar i våra anläggningar är ett stort fokus framöver, bland annat i Jönköping där vi har ett jättefint samarbete med Jönköpings kommun, säger Dan Jonsson.

Atteviks

Atteviks grundades 1945 av Sigvard Attevik och drivs i dag av tredje generationens Attevikare. Företaget är en av Sveriges större privata återförsäljare av märkena VW, Audi, Seat, Skoda och Scania. Atteviks är en modern koncern med verksamhet på åtta olika orter i Småland. Detta har skett genom målmedveten satsning på egen lönsamhet och kloka uppköp av andra bilföretag i regionen. Verksamheten är uppdelad i två försäljningsbolag: personvagnar och lastvagnar. Moderbolaget Atteviks Bil har sitt säte i Jönköping. Koncernen har en omsättning på 2,5 miljarder och har ca 450 anställda.

-----

No more pages to load